Ми у Facebook
30.01.2013, 11:42

У Здолбунові на Рівненщині вшанували Героїв Крут [+Фото]

У вівторок, 29, січня вулицями Здолбунова пройшла вже традиційна смолоскипова хода, приурочена 95-й річниці подвигу Героїв Крут.
Близько сімдесяти активістів, серед яких представники національно-демократичних партій Здолбунівщини, депутати місцевих рад, члени молодіжних та ветеранських організацій краю, зібралися поблизу пам’ятника жертвам голодоморів та політичних репресій і пішою ходою пройшли вулицями міста до нещодавно встановленого погруддя Степанові Бандері. По дорозі учасники заходу вигукували патріотичні гасла та закликали перехожих приєднуватися до ходи.

У Рівному відзначать 95-ту річницю подвигу Героїв Крут

Поблизу погруддя Степанові Бандері до присутніх звернулися голова Здолбунівської районної ради Василь Тимощук, депутат райради Олександр Бухало та депутат Здолбунівської райради Сергій Кондрачук. У словах виступаючих лунали заклики черпати духовну силу з подвигу української молоді, яка 95 років тому показала усьому світу приклад беззавітного служіння своїй державі, адже поклала на вівтар власної свободи найдорожче – своє життя. Бій під Крутами мав непересічне значення для гартування національного духу українців.



Також виступаючі акцентували увагу на тому, що сьогодні найбільшою небезпекою для української держави, як і в часи УНР, є загроза внутрішнього розбрату. Саме тому завданням українських патріотичних сил має бути не з’ясування стосунків між собою, а об’єднання зусиль для реалізації спільних дій на захист всього українського.

У центрі Рівного на честь загиблих під Крутами запалять свічки

Лише спільними діями, в єднанні навколо національних цінностей та проти ворогів ми можемо досягти своєї мети – побудови могутньої, вільної та справедливої України, рівної серед рівних в спільноті європейських держав. І саме це має бути найкращим внеском у пам’ять про героїв Крут, повідомили організатори акції.






На правах реклами