Ми у Facebook
04.02.2013, 08:00

Час сіяти розсаду ранніх городніх культур

Календарик: 4 лютого 2013 року, понеділок.
Місяць у знаку Стрільця, четверта чверть (спадає), 24-й місячний день.
Господарю і господині на замітку:
Досвідчені городники вважають четверту фазу Місяця найсприятливішою для сівби. Тому зараз найкращий час, щоб посіяти розсаду ранніх городніх культур: помідори, огірки, всі види капусти (білокачанна, червонокачанна, цвітна, броколі, брюссельська, савойська, пекінська, кольрабі та ін.), перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки та інші гарбузові, петрушка, кріп.

Сьогодні дуже вдалий день, щоб посіяти у закритому ґрунті цибулю та часник, ранню редиску.

Насіння солодкого перцю часто дуже погано сходить. Тому деякі городники перед тим, як посіяти розсаду, загортають насінини у полотняний мішечок або клаптик марлі й опускають на півгодини у термос з досить гарячою водою (до +50 градусів). Потім кладуть у холодильник і через добу одразу ж висівають у горщики на глибину 3-4 см. В агромагазинах також можна купити спеціальні стимулятори росту, якими зрошують насіння перед тим, як воно потрапить у ґрунт.


Перець зазвичай сходить через тиждень, якщо температура ґрунту +25-33 градуси. При температурі нижче +20 і вище +40 градусів паростки перцю гинуть, щойно проклюнуться.

Квітникарі та дачники вже на початку лютого сіють розсаду однорічних квітів з тривалим періодом розвитку: гвоздика садова Шабо, лобелія, петунія, вербена, бегонія та ін.


Варто також зайнятись розпушуванням ґрунту в ящиках та горщиках, прополюванням, обприскуванням кімнатних квітів, зелені та вже пророслої розсади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Час планувати весняно-літній посівний сезон на дачі, городі, балконі






На правах реклами