Ми у Facebook
04.02.2013, 14:07

На Донеччині шахтар вбив ґвалтівника, щоб захистити дівчину (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) [+Відео]

Жителю Красноармійська Донецької області 38-річному шахтареві Едуарду К., який захистив дівчину від ґвалтівника, загрожує кримінальне покарання. Натомість громада стає на захист чоловіка, який врятував дівчину від ґвалтівника.

Едуарда можуть засудити на строк до двох років в'язниці за статтею Умисне вбивство під час перевищення меж необхідної оборони або перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця, пише Корреспондент.

Інцидент стався 17 січня близько 11 вечора. Едуарду подзвонив хлопець подруги його дочки, який розповів, що щойно розмовляв зі своєю дівчиною по телефону, а потім на неї хтось напав. Хлопець почув крики і загрозливий чоловічий голос.

Напад стався неподалік від будинку Едуарда, чоловік вискочив на вулицю і побіг по дорозі, що веде до будинку постраждалої дівчини Юлії. У кущах поряд зі школою він помітив бійку. Невідомий чоловік, побачивши Едуарда, залишив дівчину і, застібаючи штани, кинувся бігти. Едуард його наздогнав, зав'язалася бійка. Ґвалтівник дістав ніж, але вдарити їм так і не встиг, Едуарду вдалося ухилитися від удару. Чоловік бив ґвалтівника, поки той не затих. Потім викликав міліцію та швидку. Затриманий втратив свідомість по дорозі до лікарні.

"Чоловіка привезли із множинними переломами щелеп, переломами ребер, обширною підшкірною емфіземою, що займала обличчя, шию і, фактично, до поперекової області", - говорить старший черговий хірург Червоноармійської міської лікарні Юрій Долбня.

Ґвалтівник, не зважаючи на всі зусилля лікарів, помер через дві години, не приходячи до тями.

Пізніше з'ясувалося, що загиблий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Йому було 32 роки, місцевий житель, ніде не працював. Мав дві судимості за крадіжки. У міліції перевіряють, чи не причетний він до інших зґвалтувань. Незважаючи на те, що Едуарду тепер загрожує тюремний термін, він про свій вчинок не шкодує.

"Я ні від кого не ховаюся, продовжую жити звичайним життям, ходжу на роботу. До міліції поки що не викликали. Але я б і вдруге, не замислюючись, зробив би те саме. Будь-який нормальний чоловік на моєму місці вчинив би так само", розповів Едуард виданню. Постраждала дівчина Юлія перебуває в лікарні. У неї сильний шок, з нею працюють психологи.

Відео ТСН.ua:


Інтернет-сайти рясніють коментарями на підтримку сміливого шахтаря.

ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ:
А як ви вважаєте, чи можна виправдати дії шахтаря, якщо від них померла людина?





На правах реклами