Ми у Facebook
06.02.2013, 17:05

Як рівнянам помітити підробку паспорта? [+ПОРАДИ]

При проведенні будь-якої угоди, підписанні будь-якого договору перше, з чим ми стикаємося, - це паспорта сторін, учасників угоди.
Як же не стати жертвою шахрая і вчасно помітити підробку цього документа?

Перше, що хотілося б відзначити, це те, що ми - люди, які не працюють в органах правопорядку - не можемо з точністю визначити, підроблений паспорт чи ні. Це може зробити тільки експерт. Треба розрізняти види друку та ознаки внесення змін, потрібна оптика, щоб все це розгледіти з великим збільшенням. Простий ж людина, що не має таких знань, може оглянути документ і лише запідозрити зміни, які повинні насторожувати.

Найбільш поширені види підробок

1. Механічні. Тут може бути видалення сторінок, зміна їх змісту - за допомогою хімічних речовин, підчищення, зіскоблювання.

2. Зміна змісту документа. Це виправлення букв, цифр, у вільних графах можливе внесення записів, яких там бути не повинно.

3. Заміна. Мається на увазі заміна фотографії і аркушів.

Прикордонники затримали мешканку Рівненщини за підробку паспорта

На що потрібно звернути увагу при візуальному огляді паспорта

1. Оглядаємо паспорт під різними кутами освітлення. Перевіряємо наявність всіх сторінок, глянцевитость паперу. Звертаємо увагу, чи немає змін кольору і структури паперу, які залишають хімічні речовини.

Повинні насторожувати: пофарбовані плями, розводи, маслянистість, підвищена глянцевитость в певних місцях (можливо, була підчистка з подальшою шліфовкою сторінки), скуйовдженість волокон сторінок.

2. Огляд записів у паспорті. Звертаємо увагу на наявність всіх реквізитів і повних даних людини, підписів і друку. Крім того, потрібно пам'ятати, що паспорт заповнюється спеціальним чорнилом, які мають особливий блиск. Не забуваймо, що на титульній сторінці не повинно бути написи «СРСР».

Що має насторожити: ознаки обведення літер, цифр. Різна структура чорнила. Відсутність рельєфних відбитків на фотографії. До речі, має сенс подивитися і на саме фото (а той це чоловік). Пам'ятаємо, що код підрозділу і цифри на круглої печатки повинні збігатися.

3. Перевіряємо аркуші паспорта. Звіряємо серію і номер на кожній сторінці, з номером і серією на першій сторінці.

Що має насторожити: відсутність двокольорового нитки (сторінки 10-11), записи вказані у невідповідних графах (наприклад, діти записані не на сторінках 16-17), різна структура паперу, наявність ознак обробки хімічними речовинами, відсутність ламінування, явне або приховане невідповідність фотографії Мабуть образу, різний розмір сторінок.

Це основні ознаки.

Зверніть увагу, що паспорт, який має неналежний вигляд (рваний, м'ятий, сильно пошарпаний), Ви маєте право попросити замінити перед проведенням операції. Нотаріус чи державні органи можуть його не прийняти. Крім того, паспорт повинен бути замінений після досягнення 20 і 45 років.

І головне - не соромтеся розглядати, перевіряти паспорт. Це необхідно. Погодьтеся, краще сто раз переглянути, перевернути і навіть понюхати цей документ, ніж потім писати заяву у відповідні органи.

Удачі Вам і добропорядних партнерів!





На правах реклами