Ми у Facebook
11.02.2013, 07:18

Неякісні харчі виявляють навіть у ресторанах

Співробітники ветеринарної міліції продовжують контролювати якість харчової продукції, яку споживають українці. Регулярні перевірки ветеринари здійснюють як у торговельних точках, закладах харчування, на підприємствах, так і на транспорті під час перевезення продукції.
Загалом у 2012 році працівники відділу ветеринарної міліції ГУ МВС України у місті Києві утилізували майже 70 тонн неякісного м’яса. І як зазначають самі ветеринари, порушення вони фіксували не тільки в кіосках із шаурмою, але й у дорогих ресторанах.

Які ГМО продають в Україні

«Немає прямої залежності між якістю продукції та її ціною, іноді заходимо до невеличкого кафе на периферії і буваємо приємно вражені порядністю його власників. А нещодавно перевіряли один із дорогих ресторанів в елітному районі міста, де нібито все блищить, а на кухні у жахливих умовах живуть п’ятеро чоловіків кавказької національності! Звісно, відвідувачі цього не бачать, але якщо виникають найменші підозри, можна написати заяву – ми перевіримо», – зазначив в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» начальник ветеринарної міліції у місті Києві Олександр Овчаренко.

Ми їмо рибопродукти з глистами та льодом?

Нагальною проблемою для співробітників ветеринарної міліції є кіоски з шаурмою, де здебільшого продають продукцію без будь-яких документів. Законодавство вимагає, щоб на кожен барабан м’яса, який використовується для виготовлення шаурми, була окрема ветеринарна довідка. Для вирішення цієї ситуації Держветфітослужба наполягає на тому, щоб шаурму виготовляли лише з м’яса, яке вже сертифіковане на переробному атестованому підприємстві.

«Зараз у місті вже є підприємці, які завозять барабани шаурми, виготовлені у фабричних умовах, із висновком ветеринарного лікаря про те, що птиця здорова. Увесь технологічний процес на підприємстві перебуває під контролем лікаря, а розповсюджують продукцію у мережі», − наголосив Олександр Овчаренко.

Половину їжі в світі люди викидають на смітник

Нагадаємо, що протягом 2012 року ветеринарна міліція спільно з працівниками служби ветеринарної медицини вилучили понад тонну підозрілого м'яса у вуличних кіосках, де виготовляють шаурму. За статистикою, дев'ять із десятьох таких торгових точок працюють без документів.

За матеріалами AgroNews





На правах реклами