11.02.2013, 07:18
Неякісні харчі виявляють навіть у ресторанах
Співробітники ветеринарної міліції продовжують контролювати якість харчової продукції, яку споживають українці. Регулярні перевірки ветеринари здійснюють як у торговельних точках, закладах харчування, на підприємствах, так і на транспорті під час перевезення продукції.
Загалом у 2012 році працівники відділу ветеринарної міліції ГУ МВС України у місті Києві утилізували майже 70 тонн неякісного м’яса. І як зазначають самі ветеринари, порушення вони фіксували не тільки в кіосках із шаурмою, але й у дорогих ресторанах.
Які ГМО продають в Україні
«Немає прямої залежності між якістю продукції та її ціною, іноді заходимо до невеличкого кафе на периферії і буваємо приємно вражені порядністю його власників. А нещодавно перевіряли один із дорогих ресторанів в елітному районі міста, де нібито все блищить, а на кухні у жахливих умовах живуть п’ятеро чоловіків кавказької національності! Звісно, відвідувачі цього не бачать, але якщо виникають найменші підозри, можна написати заяву – ми перевіримо», – зазначив в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» начальник ветеринарної міліції у місті Києві Олександр Овчаренко.
Ми їмо рибопродукти з глистами та льодом?
Нагальною проблемою для співробітників ветеринарної міліції є кіоски з шаурмою, де здебільшого продають продукцію без будь-яких документів. Законодавство вимагає, щоб на кожен барабан м’яса, який використовується для виготовлення шаурми, була окрема ветеринарна довідка. Для вирішення цієї ситуації Держветфітослужба наполягає на тому, щоб шаурму виготовляли лише з м’яса, яке вже сертифіковане на переробному атестованому підприємстві.
«Зараз у місті вже є підприємці, які завозять барабани шаурми, виготовлені у фабричних умовах, із висновком ветеринарного лікаря про те, що птиця здорова. Увесь технологічний процес на підприємстві перебуває під контролем лікаря, а розповсюджують продукцію у мережі», − наголосив Олександр Овчаренко.
Половину їжі в світі люди викидають на смітник
Нагадаємо, що протягом 2012 року ветеринарна міліція спільно з працівниками служби ветеринарної медицини вилучили понад тонну підозрілого м'яса у вуличних кіосках, де виготовляють шаурму. За статистикою, дев'ять із десятьох таких торгових точок працюють без документів.
За матеріалами AgroNews
Які ГМО продають в Україні
«Немає прямої залежності між якістю продукції та її ціною, іноді заходимо до невеличкого кафе на периферії і буваємо приємно вражені порядністю його власників. А нещодавно перевіряли один із дорогих ресторанів в елітному районі міста, де нібито все блищить, а на кухні у жахливих умовах живуть п’ятеро чоловіків кавказької національності! Звісно, відвідувачі цього не бачать, але якщо виникають найменші підозри, можна написати заяву – ми перевіримо», – зазначив в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» начальник ветеринарної міліції у місті Києві Олександр Овчаренко.
Ми їмо рибопродукти з глистами та льодом?
Нагальною проблемою для співробітників ветеринарної міліції є кіоски з шаурмою, де здебільшого продають продукцію без будь-яких документів. Законодавство вимагає, щоб на кожен барабан м’яса, який використовується для виготовлення шаурми, була окрема ветеринарна довідка. Для вирішення цієї ситуації Держветфітослужба наполягає на тому, щоб шаурму виготовляли лише з м’яса, яке вже сертифіковане на переробному атестованому підприємстві.
«Зараз у місті вже є підприємці, які завозять барабани шаурми, виготовлені у фабричних умовах, із висновком ветеринарного лікаря про те, що птиця здорова. Увесь технологічний процес на підприємстві перебуває під контролем лікаря, а розповсюджують продукцію у мережі», − наголосив Олександр Овчаренко.
Половину їжі в світі люди викидають на смітник
Нагадаємо, що протягом 2012 року ветеринарна міліція спільно з працівниками служби ветеринарної медицини вилучили понад тонну підозрілого м'яса у вуличних кіосках, де виготовляють шаурму. За статистикою, дев'ять із десятьох таких торгових точок працюють без документів.
За матеріалами AgroNews
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 2471Інші статті рубрики:
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1081
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 127
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 135
Рецепт 10-хвилинка: готуємо шоколадне печиво без випікання
Це неймовірне печиво не лише смачне, а й корисне. Особливо такі ласощі сподобаються вашим діткам.
переглядів: 549