Ми у Facebook
11.02.2013, 13:22

Мешканець Рівненщини хотів вивезти старовинні цінності та ікони

У Рівненській області Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з України 11 предметів старовини.
22 січня цього року у пункті пропуску «Удрицьк» Рівненської митниці співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками затримали 30-річного жителя м. Сарни у поїзді сполученням Сарни (Україна) – Горинь (Республіка Білорусь). Під час особистого огляду затриманого правоохоронці виявили у його дорожній сумці, яка була обладнана подвійним дном, чотири старовинні ікони, три стародруки, монети.

Через кордон хотіли перевезти картину роботи, ймовірно, Пабло Пікассо

За висновком мистецтвознавчої експертизи, проведеної фахівцями Рівненського обласного краєзнавчого музею, ці предмети належать до культурних цінностей. Ікони є народним іконописом початку ХХ сторіччя. Старовинні книжки релігійної тематики видано друкарнею Києво-Печерської Лаври у 1889 році та друкарнею Почаївської Лаври у 1896 році. Серед вилученого – срібна римська монета ІІ ст. н.е., срібна монета періоду Золотої Орди, мідна візантійська монета ІХ ст., а також монета Боспорського царства.

На Рівненщині собака допоміг знайти в контрабандиста марихуану [+Фото]

Слідчими УСБУ в Рівненській області зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ