Ми у Facebook
19.02.2013, 07:29

У Рівненському міськвиконкомі порожніють місця і працюють незаконно?

Чи не вперше за історію Рівненського міськвиконкому кількість членів, які регулярно відвідують засідання, поступово зменшується.
Наприкінці листопада 2010 року сесія Рівненської міської ради затвердила новий склад виконкому. 20 вакантних місць поділили між собою люди-”посади”, представники політичних партій, присутніх у міськраді, бізнесмени та керівники кількох ключових міських установ.

Але саме з членів виконкому, які увійшли у нього за посадами, і почалися непорозуміння. Серед “проблемних” - крісло, яке займав голова міськвідділку міліції. Як відомо, полковник Петро Єзгор пішов на пенсію ще наприкінці минулого року. Та його посада досі залишилася вакантною.

Виконком — поза законом?

Так само “посадовою” є членство й начальника міського управління житлово-комунального господарства Івана Геми. Саме тому його поява у залі під час минулого засідання, яке відбулося 14 лютого, й викликало здивування. Адже він - написав заяву на звільнення. Не менше запитань викликала і репліка міського голови Рівного Володимира Хомка про те, що Іван Гема й надалі буде брати участь у засіданнях.

Але на пряме питання про законність цього міський голова відповів:

- Юристи розбираються з тим, чи може він бути членом виконкому. Він написав заяву у день, коли засідав виконком. Це був останній день його роботи. Тому тут проблем немає. А щодо наступного засідання, то ми подали запит в Міністерство юстиції, бо неоднозначно виписаний закон. Він член виконкому по посаді, тому зробили запит і до наступного засідання будемо мати відповідь. Для нас це не принципово, бо маємо достатньо членів виконкому для роботи, - зауважив мер.

За словами Володимира Хомка, заяву Івана Геми він підписав, про що є відповідне розпорядження. Якщо ж до наступного засідання відповіді з міністерства не буде, обіцяє, що Гема не буде присутній на засіданні.

Між тим поскаржився на брак часу на засідання виконкому й народний депуат України Віталій Чугунніков. Щоправда, каже, що його місце (виділене партійною квотою) довго не залишатиметься порожнім:

- Я вже звертався до голови міста, не знаю, чого він зволікає з цим, аби зробити заміну по квоті “УДАРу” члена виконкому. Це буде Олексій Муляренко — голова виконкому обласної організації партії. Поки що чіткої відповіді від міського голови не отримали. Тому чекаємо. Ми зробили подання від голови міської організації з кандидатурою Муляренка. За процедурою це має пройти сесію, яка виключить мене зі складу виконкому, а його має включити, - пояснив Чугунніков.

Сподіваються у партії, що депутати міськради розглянуть це питання вже на найближчому засіданні. Щоправда, у попередньому порядку денному 25 сесії Рівнеради, яка має зібратися 28 лютого, цього питання немає.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини