Ми у Facebook
20.02.2013, 12:22

На Рівненщині національною валютою оголосили долар

"Липова" соціальна працівниця розповіла казку про грошову реформу та видурила у пенсіонерки дев`ять тисяч гривень. Жертвою пройдисвітів стала 76-річна Марія, жителька села Новородчиці, Острозького району.
- Пообіді, близько 15 години, до мене прийшла молода жінка та сказала, що вона працівник управління соціального захисту - розповідає пані Марія. - Потім вона мені повідомила про те, що вже з наступного дня українські гривні будуть не дійсними. У подальшому всі грошові операції здійснюватимуться лише у доларах. Щоб я ніде не ходила вона запропонувала мені поміняти всі гривні, які я назбирала на долари. Я їй і віддала 9 тисяч, які у мене були.

Протягом години спантеличена бабуся обмірковувала чи правильно вона вчинила. Однак, аби впевнитися у правильності свого вчинку вона вирішила все ж таки запитати поради у сільського голови. Останній, вислухав розповідь односельчанки та відразу повідомив до міліції.

Правоохоронцям стало відомо, що зловмисниця поїхала від бабусі на легковому автомобілі, червоного кольору. Крім того, пізніше було з’ясовано марку легковика та декілька цифр номерного знаку.

Розслідування цієї події знаходилося на особистому контролі у начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка так, як це не перший випадок в області, коли псевдо-соціальні працівники ошукують людей похилого віку.

На розшук підозрюваних осіб було терміново орієнтовано весь особовий склад міліції. Вже протягом години працівниками ВДАІ Острозького МРВ УМВС було затримано автомобіль та осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.

- Під час несення служби по забезпеченню безпеки дорожнього руху ми отримали повідомлення від чергового Острозького МРВ про те, що необхідно затримати автомобіль «ВАЗ 2109», червоного кольору у якому можуть знаходитися особи, які підозрюються у скоєнні шахрайських дій -розповів начальник ДАІ Острозького МРВ УМВС України в Рівненській області майор міліції Сергій Мартинюк. - На одній з вулиць Острога ми помітили та зупинили червону дев’ятку. В салоні авто були водій та дві жіночки, зовні схожі на тих, що розшукувались.

На місце затримання було викликано слідчо-оперативну групу Острозького міськрайвідділу міліції. Під час огляду у підозрюваних було знайдено гроші у сумі дев`яти тисяч гривень. Для з`ясування обставин події їх було доставлено у відділ міліції. ВАЗівку поміщено на арешт майданчик. На даний час підозрювана у шахрайстві 43-річна жителька Чернігівської області затримана.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Того ж дня, Марія Харитонівна, коли дізналась, що її кривдницю затримано – не струмуючи своїх почуттів, щиро дякувала працівникам Державтоінспекції, адже останні заощадження, котрі збирала бабуся їй повернуть. Про це повідомили з прес-служби ВДАІ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами