Ми у Facebook
20.02.2013, 16:30

Люди зможуть відчути смак інформації язиком [+Відео]

Американський винахідник створив незвичайний гаджет, за допомогою якого можна відчути смак магнітного поля, температури і безлічі інших речей. Гаджетом пророкують велике майбутнє, особливо в технологіях доповненої реальності, повідомляє newsone.com.ua.
Гершон дублони з Массачусетського технологічного інституту розробив невеликий девайс під назвою Tongueduino. Користувачі поміщають невелику сіточку з електродів на свій язик, потім гаджет підключається до різним електронним сенсорам, які аналізують навколишню обстановку і передають інформацію про неї у вигляді різних відчуттів на язику, пише NewScientist.

Дублон стверджує, що мозок швидко адаптується до стимулятора язика та інтегрує його з іншими органами чуття. До прикладу, якщо Tongueduino приєднаний до сенсора, який визначає магнітне поле Землі, користувачі можуть використовувати свій язик в якості компаса. «Вам не потрібно довго тренуватися. Ви просто одягаєте прилад і починаєте сприймати нову інформацію », – хвалить свій винахід дублони.



Винахідник тестував гаджет на самому собі протягом останнього року, використовуючи різні датчики. Тепер він намагається привернути до випробування приладу 12 добровольців. Блер Макінтайр з Технологічного інституту Джорджії зазначив, що бездротова версія Tongueduino може виявитися незамінною в пристроях для роботи з доповненою реальністю. «Нам необхідні способи передачі інформації, які не є соціально нав’язливими», – зазначив він.

Джерело: vidgolos.com





На правах реклами