Ми у Facebook
04.03.2013, 11:27

Головний інвестор "Волині" відмовляється фінансувати клуб

Представники основного інвестора футбольного клубу "Волинь" (Луцьк) - компанія "Мантімус Коммершиал ЛТД" - заявили про припинення фінансування клубу. Інформація про це з'явилася на офіційному сайті клубу. Водночас у прес-службі "Волині" від коментарів ситуації наразі утримуються.
Згідно із заявою, компанія припиняє фінансування клубу, в тому числі проектів, пов'язаних з реконструкцією стадіону, створенням нових спортивних баз у зв'язку з діями і позицією колишнього керівника та одного з учасників клубу Василя Столяра.

Як зазначають представники компанії-інвестора, до клубу останнім часом накопичилася достатня кількість претензій з боку, як інших футбольних клубів, так і інших організацій, колишніх акціонерів і футболістів клубу.

Наприклад, з'явилися претензії з боку акціонерів ВАТ СК "ФК Волинь", яке забезпечувало діяльність футбольного клубу до 2011 року під керівництвом Василя Столяра. Зокрема, спортивний арбітражний суд в Лозанні розглядає позов акціонера Дениса Серебренникова, який вимагає відшкодування збитків у розмірі 45 млн. грн. Також в клуб надійшло попереднє рішення Міжнародної федерації футболу (FIFA), про стягнення на користь колишнього гравця "Волині" Ісси Ндоє компенсації в розмірі 1 млн. доларів. Надходять також претензії від інших українських футбольних клубів.

Посилилася увага й з боку правоохоронних органів з питань, що відносяться до діяльності футбольного клубу до середини 2011 року. У розпорядженні клубу є копія листа керівника регіональної федерації футболу Волині Василя Столяра, в якому він заперечує членство ТОВ "ФК "Волинь" в цій федерації, що, в свою чергу, може призвести до виключення клубу з числа учасників змагань, а також може поставити під сумнів результати матчів, зіграних раніше за участю команди ФК "Волинь".

У зв'язку з вищезазначеними обставинами, керівництво компанії "Мантімус Коммершиал ЛТД" зажадало від дирекції ФК "Волинь" передати виявлені матеріали з відповідними заявами в правоохоронні органи для перевірки законності діяльності колишнього керівництва ФК "Волинь".

Інвестор стурбований ситуацією, що склалася і не бачить перспектив для подальшої співпраці з ФК "Волинь" у зв'язку з цими фактами. Разом з тим, "Мантімус Коммершиал ЛТД" готова розглянути можливість щодо продовження співпраці з футбольним клубом відразу ж після того, як вся юридична та господарська діяльність ФК "Волинь" буде приведена у відповідність до законодавства України.

Водночас, у прес-службі футбольного клубу ФК "Волинь" (Луцьк) зазначили, що це лише заява інвесторів, а не клубу, тому керівництво наразі ситуацію не коментує. Проте пообіцяли що ближче до наступного поєдинку нададуть більше інформації.

Нагадаємо, що у свого часу у подібній ситуації із припиненням фінансування опинився й рівненський футбольний клуб "Верес", який спонсорував бізнесмен Валерій Коротков. Після припинення ним фінансування рівненський клуб з Вищої ліги поступово спустився до Другої, а 2011 року взагалі припинив своє існування.





На правах реклами