Ми у Facebook
05.03.2013, 16:25

"Рівняни читають": телеведуча вважає екранізацію твору "Знедолені" провалом

Продовжуємо вивчати літературні вподобання мешканців нашого міста.
Людмила Савонькіна, телеведуча ТРК «Рівне 1»:

- Що Ви зараз читаєте?
- Зараз читаю «Знедолених» Віктора Гюго. Я взагалі прибічниця класики і стараюсь не «вестися» на моду в літературі, яку нам нав'язують часто ті, хто нічого і не читає. Для мене це дуже складна книга. Раніше, найважчим для читання для мене був Лев Толстой, але зараз у нього з'явився конкурент. Віктор Гюго – література для зрілих і дорослих. До речі нещодавно «Знедолених» екранізували. В суботній вечір я пішла на цей фільм у кінотеатр. Подивилась його 25 хвилин, встала і вийшла. Для мене екранізація у порівнянні з книгою, в цьому конкретному випадку, провал режисерів. Зовсім не те. Тому далі продовжую освоювати книгу вечорами. Іноді, щоправда, переключаюсь на інші книги, а потім знову повертаюсь до «Знедолених». Мені цю книгу порадила одна авторитетна для мене людина, яка сказала, що цей твір змінює свідомість. Хочу це перевірити.

- Що плануєте читати?
- Я відвідала презентацію книг Надійки Гербіш «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду». Мені дуже сподобалась авторка, я не стрималась і придбала обидві книги. Ось тепер їх і читатиму. Більше на моїй поличці непрочитаних книг на сьогодні немає. Тому коли завершу читати ці три книги – піду у пошуки чогось нового.

- Як Ви обираєте, що саме читати?
- Зазвичай, це випадкові рекомендації друзів. Слава Богу, мене оточують люди, які читають!!! Тому часто чую щось на кшталт : "Я вчора таку книгу дочитала!!!!». Бувають і розчарування, але в більшості випадків – друзі попадають у ціль.


А що читаєте ви?

Книжковий блог OGO.ua

P.S. Хочете поділитися з нами своєю любов'ю до книг? Надсилайте три коротенькі відповіді на запитання: "Що Ви зараз читаєте? Що плануєте читати? Як Ви обираєте, що саме читати?", своє фото та інфо про себе на info@ogo.ua, uliana.tet@gmail.com. Або ж пишіть у соцмережах: http://vk.com/ogo_ua та http://www.facebook.com/OGO.ua

"Рівняни читають": студенти вподобали сучасну українську літературу
"Рівняни читають": дівчата полюбляють Павла Коробчука
"Рівняни читають": журналістка - у полоні Бернарда Вербера





На правах реклами