Ми у Facebook
05.03.2013, 15:45

Володимир Хомко закликає українців починати весну з Шевченка

З пропозицією почати весну 2014 року з Шевченка звернувся до мерів обласних центрів України міський голова Рівного Володимир Хомко.
9 березня 2014 року Україна святкуватиме унікальний ювілей, 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Перейняти досвід міста Рівного з вшанування постаті Великого Кобзаря і надати акції «Весна починається з Шевченка» статусу всеукраїнської, - такий головний зміст персонального листа Володимира Хомка до міських голів України, інформує прес-служба Рівненської міської ради.

"Кожне місто, безперечно, готуватиме свій формат святкування, - звертається у листі Володимир Хомко. - З нагоди такого унікального ювілею пропоную розглянути концепцію рівненського проекту «Весна починається з Шевченка», який вже не один рік викликає значний резонанс та масу позитивних емоцій у мешканців обласного центру.

У Рівному транслюватимуть поетичні ролики про Шевченка

Суть проекту полягає в наступному. З кінця лютого місто Рівне прикрашають яскраві сіті-лайти з автопортретом молодого Шевченка в обрамленні квітів, виконаних у форматі петриківського розпису, та написом «Весна починається з Шевченка». Позитивний резонанс від цього проекту підсилюється трансляцією на місцевих телеканалах спеціально знятих відеороликів, у яких публічні та відомі в місті люди читають уривки із Шевченкових поезій.

Виглядає це досить несподівано і викликає широкий розголос, бо з екранів телевізорів вірші Шевченка читають і міський голова, і губернатор області, і головний лікар, і знаний спортсмен, і міський депутат, і начальник УМВС інші.

Зрештою, найкраще все побачити на власні очі, щоб уявити, як саме це могло б виглядати і у Вашому місті. Відповідні матеріали для перегляду надсилаю Вам диском (додається).

"Весна починається з Шевченка": рівненські школярі читають вірші Кобзаря

Місто Рівне готове безкоштовно надати електронний варіант усіх поліграфічних ескізів та телевізійних заставок для організації акції «Весна починається з Шевченка» у Вашому місті.

Переконаний, якби акція «Весна починається з Шевченка» стала Всеукраїнською і пройшла по всіх обласних центрах та містах України, то 200-літній ювілей Шевченка запам’ятався б нам вибухом позитивних емоцій та об’єднав усю Україну на час шевченківських днів".

ВІДЕО: Весна починається з Шевченка

З відповідним листом пропозицією Володимир Хомко також має намір звернутися до Міністерства культури України.





На правах реклами