Ми у Facebook
10.03.2013, 15:26

Тетяна МАРТИНЮК: Жінка із запахом весільного короваю

Директор Коровайного дому "Март"
Зберегти традиції, зароджені багато поколінь тому, до того ж осучаснити їх настільки, аби вони стали невід’ємною складовою сучасності може не кожен. Тетяна Мартинюк зуміла перетворити традиційний український весільний коровай на справжній витвір мистецтва, який стає окрасою столу, а вміння випікати смачну здобу – на успішний бізнес.

Якщо думаєте, що саме пекарській справі пані Тетяна присвятила все своє життя, то дуже помиляєтесь. За її плечима 15 років педагогічного стажу та переїзд з Донеччину на батьківщину чоловіка – у Рівне. Саме тут пані Тетяна по-новому поглянула на свої таланти, не побоялася розпочати у нелегкий час власну справу та навіть отримати додаткову освіту.

Нині про Коровайний дім "Март" та його майстрів знає вся Рівненщина. Більше того, короваями Тетяни Мартинюк уже смакували у Бельгії, Німеччині, Хорватії, Словенії. Європейцям особливо подобаються вироби, оздоблені мастикою. Передають їх на замовлення до Києва. У Луцьку та Хмельницькому мають свої філіали, куди відправляють солодку продукцію для продажу, там приймають і замовлення.
До кожного покупця – тут особливий підхід. Адже у різних регіонах і звичаї випікання короваю інші. В одних регіонах традиційний коровай прикрашається рослинним орнаментом – квітами, листочками, калиною – зробленим із тіста, а в інших – білковим оздобленням. Сучасні технології теж не лишилися поза увагою кулінарів. Наприклад, традиційний коровай почали прикрашати цукровою мастикою, яка прийшлася до смаку клієнтам.

Сьогодні колектив пропонує короваї і торти – справжні витвори кулінарного мистецтва – за різноманітною рецептурою та оригінальним оформленням. Асортимент – вражає. Для дітей тут створюють незвичні торти у вигляді кумедних тваринок або ж улюбленого казкового героя чи створюють нову солодку казку, а солодкі моделі сучасних автомобілів замовляють для активних та амбітних іменинників.
Своєму успіху жінка завдячує підтримці родини, адже доки вона займається виробництвом, її сини розвивають мережу представництв Коровайного дому. Визнали уміння керувати пані Тетяни на загальноміському рівні. Адже минулоріч вона стала переможцем конкурсу "Жінка року" в номінації "Жінки-підприємці".





На правах реклами