Ми у Facebook
18.03.2013, 14:12

Відвідувачам Дубенського замку вночі показуватимуть привидів і духів [+Фото]

Нічні екскурсії із театральними постановками незабаром проходитимуть у Дубенському замку. На них відвідувачам показуватимуть духів та привидів різних історичних періодів, які бродять підземеллями заповідника. Проект під назвою «Привиди та легенди Дубенського замку» керівництво закладу планує реалізувати вже восени і надіється, що він стане своєрідною «родзинкою» замку.
Про це розповів директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий під час прес-конференції у студентському інформаційному агентстві МЕГУ імені академіка С. Дем’янчука.

Окрім того, Леонід Кічатий зазначив, що цьогоріч у Дубенському замку планується започаткувати низку нових проектів. Серед яких - і показ елементів, що використовувалися для знущань над людьми перед їх стратою під назвою «Інквізиція: тортури і покарання».



В Дубенском замке открыли трофейный охотничьий зал

- Також ми плануємо викупити електронну версію Дубенського Четвероєвангеліє, яке вважається ще старшим за відоме Пересопницьке Євангеліє, - каже Леонід Кічатий. – Тривалий час ми надсилали листи та запити до різних посольств та установ у пошуках відомостей про Дубенське Четвероєвангеліє. І лише нещодавно нам повідомили, що готові продати його електронну копію за 70 тисяч гривень. Зараз для вирішення цього питання не вистачає коштів. Однак, думаю, вже в середині літа нам вдасться придбати електронну версію Євангеліє. Звичайно, хотілося б видати і його факсимільну копію, але для цього потрібні великі фінансові витрати. Можливо, шукатимемо зацікавлених священиків, які допоможуть видати копію, або ж звернемося до Почаївської лаври.

БІЛЬШЕ ФОТО

За словами Леоніда Кічатого, нині Дубенський замок розвиває і міжнародні зв’язки. Зокрема, вже є підписані договори із Гнєвським замком (Польща) та Тракайським музеєм (Литва).

В воспетом Николаем Гоголем Дубенском замке появилась «Янтарная комната»

- Такі міжнародні угоди дають нові інвестиційні можливості, - додає Леонід Кічатий. – Окрім того, у закордонних партнерів ми вчимося волонтерству та створювати нові туристичні продукти. Адже з кожним роком потік відвідувачів замку збільшується і значну частину становлять іноземні туристи. А до великодніх свят ми запропонуємо дубенчанчанам відвідати замок та оглянути експозиції безкоштовно.

Чим нині вражає туристів Дубенський замок [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ