Час пересаджувати кімнатні вазони та сіяти розсаду квітів для дачі
Що краще робити по господарству, коли Місяць росте
Увага! Несприятливі дні для садіння овочевих культур – 24-28 березня.
А поки що можна замочувати та сіяти насіння низькорослих, декоративних та карликових сортів перцю, помідорів, огірків, гарбуза, фізаліса для розсади й подальшого вирощування на дачі, терасі, балконі, присадибній ділянці.
Добре сіяти ранню зелень в закритому грунті: кріп, салат, крес-салат, руколу, листову гірчицю, листову капусту, шпинат, а також ранню редиску.
Як виростити вдома руколу
Можна посадити цибулю та часник на перо. У другій фазі Місяця рослини соковиті й добре тягнуться угору.
Також зараз сіють цвітну та декоративну капусту.
У дні водних знаків зодіаку (Рак, Скорпіон та Риби) добре поливати, обприскувати й підживлювати мінеральними комплексними добривами квітучі вазони, розсаду овочів та сіянці городніх культур, квітів, однорічних та багаторічних декоративних рослин.
Не можна обприскувати листя рослин засобами, що містять отрутохімікати.
Не можна саджати й пересаджувати все, що має рости у висоту.
ЗАВАНТАЖИТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ
ПОСІВНОГО КАЛЕНДАРЯ 2013
У другій половині березня час сіяти розсаду квітів, що цвітуть усе літо: айстри, чорнобривці, вербена, китайська гвоздика, запашний горошок, сальвія, левкоя, лобелія, лобулярія, «собачки», петунія, замашний тютюн, шавлія.
Дуже дрібне насіння не засипайте землею, бо не зійде. Краще злегка присипати дрібним пісочком й накрити плівкою чи склом. Щодня зволожуйте з пульверизатора, тримайте у світлому і теплому місці.
Вдалий час, щоб посіяти запашні трави: базилік, чебрець, майоран, мелісу, селеру, петрушку, кінзу в теплицях або в горщики, які влітку можна буде винести на балкон чи пересадити на грядку. Коли розсада зійде й почне розвиватися, її треба буде прорідити, залишивши найміцніші паростки. А слабші з успіхом використати для салатів, омлетів, бутербродів.
Якщо ви розмножуєте домашні квіти з «діток», листочків та пагонів, саме час пересадити в горщики фіалки, глоксинії, каланхое, хлорофітум, каладіум, дифенбахію (верхні паростки та шматочки стебла без листя) й інші рослини, які раніше помістили у воду чи вологий пісок і які вже пустили коріння.
Пагони пеларгонії, гортензії, фуксії, традесканції та інших домашніх рослин, які за зиму дуже витягнулись й втратили привабливість, варто обрізати й використати їх верхню частину для розмноження. Посадіть верхівки вертикально у горщики з керамзитом на дні й легким грунтом з додаванням піску і накрийте скляними банками. Поставте на помірно освітлене підвіконня. Час від часу знімайте банки для провітрювання, обприскуйте рослини з пульверизатора (не поливайте, бо загниють!) і знову накривайте.
Можна розсадити чи пересадити у трохи більші вазони з додаванням свіжого грунту кімнатні рослини, коріння яких дуже сильно розрослося і яким вже дуже тісно. Наприклад, розділити кущ (циперус, папороть, калатея, клівія, хлорофітум, сансев`єра, аспарагус, маранта, пеперомія, спатіфілум).
Напередодні пересадки рослини полийте – вони мають бути завжди помірно зволожені.
Не пересаджуйте маленькі рослини у надто великі горщики – грунт "закисне", ріст уповільниться, а то й зовсім зупиниться. Багатьом великим рослинам достатньо, якщо ви щовесни заміните кілька сантиметрів верхнього шару виснаженого і вже надто щільного грунту.
Пересаджуючи рослини, не насипайте землю по самі краї горщика – має залишитися достатньо місця для поливу й розпушування.
У новий горщик рослину не можна розміщувати глибше, ніж вона знаходилась. Особливо це важливо для лимонів та інших цитрусових.
Після пересадки вазон обов’язково полийте (крім кактусів – їх можна буде полити лише через 4-5 днів) і поставте у світле місце, але не під прямі сонячні промені.
Підживлювати пересаджені кімнатні квіти можна буде не раніше, ніж через два тижні.
Сезон пересадки й оновлення кімнатних рослин триває до середини квітня.

салат, квіти, несприятливий день, сприятливий, сіяти, розсада, пересадити, садити, вазони, кімнатні рослини
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 456
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 452
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 442
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 484
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 365