Як виростити вдома руколу
Місяць у знаку Козерога, четверта чверть (спадає), 27-й місячний день.
Рукола - однорічна рослина, з численної родини хрестоцвітих (їх 3000 видів, серед яких найбільш поширені капуста, редька, редиска, ріпа, ріпак, гірчиця, салат, крес-салат, хрін).
Ця зелена рослинка має дуже приємний і яскравий аромат, а смак у неї трохи незвичний, маслянистий, з перцево-горіховим присмаком, трохи нагадує крес-салат і гірчицю. Рукола також дуже корисна для здоров`я й поповнює наші організми масою вітамінів та мікроелементів.
Цю досить невибагливу зелень можна вирощувати і в зимову пору та ранньою весною в домашніх умовах на підвіконні.
Для цього потрібно вибрати скоростиглий сорт, який дасть врожай вже через три тижні, й забезпечити посіви руколи достатньою кількістю світла і води.
Висівають руколу на глибину півтора сантиметра в рядок (у великому ящику може бути 2-3 рядки на відстані 15-20 см). Через 5 днів з`являються сходи.
Якщо посіяли надто густо, через тиждень-два можете прорідити, залишивши міцніші паростки. А слабші сміливо вживайте в їжу – наприклад, додайте до будь-якого салату чи покладіть на бутерброд. Можна взагалі не морочити собі голову й просто зрізати ножицями всі паростки підряд.
На третій тиждень час збирати врожай.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Час сіяти розсаду ранніх городніх культур
Час планувати весняно-літній посівний сезон на дачі, городі, балконі
Щоб мати на столі руколу постійно, її сіють невеликими ділянками кожні 15 днів.
Якщо збираєтесь висівати руколу у теплиці чи потім влітку у відкритому грунті й хочете отримати гарні, великі листочки руколи - оптимальна відстань між рослинами – 5-10 см, між рядками – 20-30 см.
Доглядати за домашньою «плантацією» руколи дуже просто – багато світла, якщо треба – додаткова підсвітка денною лампою, постійно розрихлювати міжряддя. Добрив ніяких не треба. Головне - щедро поливати. Чим більше вологи отримають листочки руколи, тим більшими й ніжнішими вони прикрасять наш стіл.
Господарю і господині на замітку:
Сьогодні можна сіяти й садити у закритому грунті цибулю, часник, ранню редиску.
Сприятливий день для посіву ранньої розсади овочів та зелені: рання капуста (білокачанна, цвітна), зелений салат, гірчиця, крес-салат, рукола, ранні помідори, огірки, селера.
На підвіконні в ящику, контейнері, горщику з піском, грунтом або просто у ємностях з водою можна посадити для вигонки цибулю та часник, петрушку на зелень.
Не забудьте про боротьбу з хворобами та шкідниками рослин, прополювання й розрихлення грунту у вазонах з кімнатними рослинами, ящиках та горщиках з розсадою на підвіконні, а також у теплицях.
Народні прикмети:
7 лютого православні християни вшановують святителя Григорія Богослова, архієпископа Константинопольського. На Григорія Богослова здавна загадують на наступну зиму. До полудня – перша половина, а до вечора – друга.

народні прикмети, 7 лютого 2013, календар, салат, рукола, садити, сіяти
Як зберегти свіжість хліба надовго

Свіжоспечений хліб із рум’яною скоринкою та ніжною, м’якою м’якушкою — справжня гастрономічна розкіш. Білий, житній чи зерновий — кожен має своїх поціновувачів. Та скільки разів ми стикалися з розчаруванням, коли вже наступного дня хліб ставав твердим і сухим?
переглядів: 211
П’ять простих налаштувань, які допоможуть смартфону працювати довше

Ми живемо в епоху, коли смартфон — не просто засіб зв’язку, а особистий помічник, навігатор, розважальний центр і навіть кишеньковий офіс.
переглядів: 219
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 223
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 238
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 166