Ми у Facebook
22.03.2013, 07:27

Рівненщину знову штормитиме

Найближчими днями, 22-25 березня, у зв’язку з переміщенням в Україну активного циклону з Балкан, очікуються дуже складні погодні умови. На всій території країни, зокрема й на Рівненщині, прогнозують снігопади та сильний вітер.
Тільки-но Західна Україна оговталась від наслідків негоди, як уже незабаром знову треба готуватися до невесняних примх погоди.

Нагадаємо, минулої п’ятниці у Рівному через обледеніння не їздили тролейбуси, автовокзали скасували деякі рейси, а у снігових заторах стояли сотні автомобілів.

Поблизу Дубна понад сотня фур стоїть у сніговому заторі

За інформацією Гідрометцентру, 22-23 березня у західних (крім Закарпаття), північних, Вінницькій та Черкаській областях сильні, місцями дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети. В Одеській, Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

На решті території сильні дощі, 23 березня з переходом у мокрий сніг; в Україні, крім крайнього заходу, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с.

Через складні погодні умови на дорогах Рівненщини ускладнений рух

На акваторії та узбережжі Чорного та Азовського морів швидкість вітру посилюватиметься до 19-24 м/с, 23 березня місцями 25-28 м/с; висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському - 15-20 дм.

23-25 березня температура повітря знизиться на більшій частині території вночі до 8-14° морозу, вдень до 2-8° морозу.

У горах Карпат зберігається небезпека сходу снігових лавин.

ДАІ України звертається до водіїв з проханням під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху.

Погода на Рівненщині: штормовий вітер та сильні снігопади

Перевірте технічний стан автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби.

Не забувайте стежити за повідомленням у ЗМІ щодо стану проїзду дорогами країни.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ