Ми у Facebook
23.03.2013, 08:00

Вулиця Героїв Крут чи Путіна?

Депутати Рівненської міської ради посперечалися, як називати нові вулиці у місті.
Почалося усе з кількох невинних жартів. Один з них, наприклад, присвячувався вулиці Щасливій. Саме таку назву власники земельних ділянок у мікрорайоні "Південний" просили надати вулиці й провулку, на яких незабаром розташуються їх будинки. Доброзичливу назву депутати спершу жартома вирішили замінити на антонім, обізвавши вулицю "Нещасною". Та за мить жарти перетворилися на цілком серйозні закиди.

— Пропоную замінити назву вулиці та провулку Щасливих на вулицю й провулок Героїв Крут, — запропонував депутат Володимир Зиль.

Але секретар міськради Андрій Грещук звернув увагу на те, що назва вулиці присвоюється за проханням громадян, а вже їх пропозиції розглядає спеціальна комісія, яка власне не була проти. Та й чимало інших депутатів наполягали, що називати історично сильними назвами варто вулиці серйозніші, а не ті, де “ніхто не живе”.

— Якби була якась історична прив’язка, то звісно, можна, було б називати вулицю, а так шкода називати маленьку вулицю на окраїні хорошою назвою, — шкодував депутат Олександр Курсик.

— Ну хочуть люди жити на вулиці Щасливій, що ж, ми їм забороняти будемо? — переконував міський голова Рівного Володимир Хомко.

У той же час депутат Юрій Запорожець нарікав, що депутати ці назви бачать вперше. Можливо, виникло б бажання "поспілкуватися з людьми і змінити назву вулиці".

— Ми говоримо про маленькі вулиці, тому маю пропозицію: при в’їзді в місто є вулиця Київська, то давайте назвемо її вулиця Героїв Крут і всі, хто буде приїжджати у Рівне, будуть знати, що є така вулиця, оце буде перейменування, — запропонував депутат Станіслав Рязанов.

Та від такої ідеї депутати таки відмовилися, домовившись, що пропозиції з назв вулиць розглянуть при забудові нового мікрорайону. Та й на цьому депутати не заспокоїлись. Тепер їх стурбував факт, що люди хочуть жити на вулиці Успінській. Мовляв, успіння — це смерть, а тому ненормально таку вулицю мати. Її назву вирішили замінити на Благовіщенську. А от вулицю Покровську через віддаленість від Свято-Покровського собору переназвали у Вознесенську. Натомість вулиці Пасхальна, Вертепна, Спаська та Стрітенська отримали ці назви, як того й хотіли мешканці цих вулиць.

— Треба буде одній з вулиць спеціально для Свободи (ВО "Свобода" - авт.) одну з вулиць назвати Путіна, — віджартувався на завершення мер.

"Рівненська газета" № 12 від 21 березня 2013 року





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ