Ми у Facebook
25.03.2013, 12:00

Легендарні "Гайдамаки" дали у Рівному запальний концерт та закликали рятувати Україну [+Фото]

Незважаючи на снігові замети, український рок-гурт "Гайдамаки" доїхав таки до Рівного з презентацією нового альбому "Годі спати!". Хлопці відіграли дуже драйвовий та неймовірно запальний концерт, презентувавши нові пісні та заспівали старі хіти.
Ветерани української рок-сцени, гурт "Гайдамаки" завітали до Рівного і, в рамках всеукраїнського туру, презентували шанувальникам новий альбом "Годі спати".

Проте, через негоду, до Рівного "Гайдамаки" могли й не доїхати.

- Через непогоду так і не відбувся наш концерт у Тернополі, - розповів лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола. - Ми сподівалися, що якщо виїдемо з Києва о четвертій ранку, то точно встигнемо, але до 10-ї ми навіть виїхати не змогли. Пробували усі виїзди, всі машини стояли в снігу, а люди просто пішки ходили. Тоді ми зрозуміли, що до Тернополя ми не потрапляємо й концерт перенесли.

У Рівному "Гайдамаки" закликатимуть "Годі спати!" [+Відео]

До Рівного музиканти добиралися уже не бусом, а потягом, який запізнився на кілька годин, через що довелося дуже довго чекати на вокзалі у Києві. Ще двоє учасників гурту доїжджали до Рівного джипом, і їх довелося чекати до самісінького вечора. Часу на відпочинок у хлопців не залишалось. Вийшовши з авто й переодягнувшись, вони одразу вийшли на сцену.



Розповіли "Гайдамаки" й про зміни у складі, які нещодавно відбулися.



- Це все через конфлікт у колективі, - говорить Олександр Ярмола. - Як бувають конфлікти в сім'ях, так і в колективах. Аналізувати його можна довго. Той склад, який є зараз - на диво одностайний, це склад однодумців, які хочуть грати чесну чоловічу музику - без пафосу й без "нальоту" шоу-бізнесу.



Музиканти зауважили, що наразі із гуртом "Kozak System", який утворили колишні учасники "Гайдамаків", вони стосунків не підтримують.



- Наразі ми хотіли б кращих стосунків, - говорить Олександр Ярмола. - Ми ніде не перетинаємось з ними, але ми відкриті до співпраці й не відмовились би разом зіграти.

До слова, у теперішньому складі "Гайдамаків" об'єдналися хлопці з різних куточків України - Київщини, Тернопільщини й, навіть, Рівненщини. Рівненський край у гурті представляє бас-гітарист Дмитро Кірічок.



Щодо нового альбому "Годі спати!" музиканти розповіли, що він став більш "соціальним", адже пісні порушують певні соціальні проблеми. Має альбом і неофіційну назву - "Годі с*яти!" :)



- Назва виникла з однієї з пісень "Гей, Іване!", там є такі слова, але взагалі - це основний меседж альбому, - говорить Олександр Ярмола. - Альбом роковий, але у ньому багато соціально спрямованих пісень. Нас турбують ті самі буденні речі, як і кожного українця.



Сам концерт, організований Молодіжної платформою "Яскраво" вийшов неймовірно запальним. Якщо до початку концерту люди сиділи за столиками й чекали, то з першими акордами потужного хіта "Меч Арея" почали підводитися й танцювати.

Запальні танці під звуки якісного українського року не припинялися ні на хвилину й глядачі довго не відпускали "Гайдамаків" зі сцени.



Самі музиканти зазначили, що отримали величезне задоволення від концерту.

- У Рівному дуже приємні люди, гарні дівчата й смачне пиво, - сказав Олександр Ярмола. - Ми будемо раді новим запрошенням.

Повну версію спілкування з "Гайдамаками" читайте на OGO.ua згодом.





На правах реклами