Ми у Facebook
25.03.2013, 12:21

На Рівненщині дерева не садитимуть через сніг та морози

Початок щорічної Акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», у рамках якої активісти висаджують молоді дерева, довелося відкласти через складні погодні умови.
На прес-конференції, організованій Рівненським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, було представлено основні аспекти щорічної Акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках» та обговорено нюанси весняної лісокультурної кампанії 2013 у Рівненській області.

Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році було прийнято резолюцію, у відповідності з якою 21 березня проголошено Міжнародним днем лісів. Саме в цей день за традицією в Україні проводять Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Обидві події призначені для привернення уваги до важливості значення лісу для здоров’я екосистеми нашої планети та людини зокрема.

У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» планується провести масові заходи з посадки лісу, озеленення територій, уроки знань про ліси в школах, конкурси малюнка та твору на тему «Людина і ліс» для учнів. Вона закінчиться у День Довкілля, який в Україні відзначається в третю суботу квітня.

- Минулоріч у цей час в рамках лісокультурної кампанії уже було посаджено 50 відсотків від усіх запланованих насаджень. На жаль, цього року погода стає нам на заваді. Ми повинні у максимально короткий період провести всі заплановані заходи і це вдасться зробити, – розповідає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Грицайчук. - Лісові господарства мають повну матеріально-технічну базу для роботи: посадковий матеріал у кількості 285098 га саджанців різних видів (хвойні, чагарникові, листяні породи), добрива, гербіциди, вологонакопичувачі, техніку, паливо, робітників.

Зокрема під час лісокультурної кампанії 2013 року в рамках Акції обласним управлінням заплановано посадити лісові культури на землях держлісфонду на площі 3184 га, доповнити лісові культури на площі 1943 га, посіяти 47 га лісових розсадників, виконати заходи сприяння природному поновленню площі 1083га, провести роботи з благоустрою та озеленення територій лісництв, об’єктів соціально-побутового призначення (лікарні, школи, дитячі садочки), історичних місць (комплекс «Пересопниця», заповідник «Поле Берестецької битви»). На виконання всього комплексу лісокультурних робіт лісогосподарськими підприємствами Рівненщини буде витрачено 7,7 млн грн.

- Роботи з лісовідтворення в області проводяться за принципом розширеного відтворення лісів, тобто ми відновлюємо більше лісових насаджень, ніж зрубуємо. За минулий рік зрубано майже 5 тис. га лісу, а посаджено 5200 га. Також важливим залишається питання підвищення якості нашого лісу та вбереження його від пожеж, - пояснює Володимир Грицайчук.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства також запевнив, що довга зима для природних ресурсів не є небезпечною. Насадження страждають від приморозків у вегетаційний період, який для нашого регіону ще не почався. Весна 2013 для лісового господарства Рівненської області хоч і видалась складною в лісокультурному плані, але це не вплине на обсяги роботи, їх навпаки планують збільшити та вкластися замість звичайних двох тижнів кампанії в 10 днів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ