Ми у Facebook
29.03.2013, 08:37

Українці готуються до паводку і масово скуповують гумові чоботи

Українці «розпочали підготовку» до потопу в Інтернеті. Так, за даними пошукача Яндекс, юзери активно шукали у Мережі інформацію про те, як пережити повінь, де купити гумові чоботи і чи буде потоп у їхньому районі.
Найбільша кількість тих, кого цікавлять наслідки можливих підтоплень, була зареєстрована у період сильних снігопадів, а саме 22-23 березня. Скоріш за все, українці зрозуміли, що сніг, який випав, рано чи пізно буде танути, пише ТСН.

Загалом у Мережі шукали «потоп», «повінь», «паводки». В основному користувачів цікавили ці запити саме у контексті потопу в Донецьку і Одесі.

Окрім цього, цікаво було дізнатися людям і про більш практичні речі. Зокрема, як пережити повінь, які заходи буде вживати влада проти паводків, і навіть як дізнатися, чи буде район міста затоплено.

Шукали інформацію і про гумові чоботи, гумове взуття. Запит «купити гумові чоботи» цього тижня потрапив у топ-20 найпопулярніших запитів серед українців.

На Рівненщині прогнозують поступове потепління

Як повідомлялось раніше, завідуючий сектором гідропрогнозів Гідрометцентру Лідія Петренко заявила про те, що після аномально сильних снігопадів Україні загрожують масштабні повені.

Підняття рівня води, за її словами, очікують на річках Дніпро (1,6-2,6 м вище норми), Прип'ять, Західний Буг, Тетерів (до 2 м), Прут (до 1 м), Боржава (до 3 м), Десна (до 2,7 м). Таким чином, може затопити міста Київ, Шацьк, Луцьк, Красноград, Буськ, Малин, Сосниця, Шепетівка, а також річкові села.

Жителям регіонів, яким загрожує паводок, радять заздалегідь підготуватися: зібрати документи в водостійкий пакет, запасти питну воду та їжу на кілька днів (макарони, тушонку, цукор), медикаменти і необхідні речі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ