Ми у Facebook
31.03.2013, 10:25

Рівненщину може затопити

На чотирьох із восьми гідропостів Рівненщини рівень води вже перевищив заплавну відмітку. Відтак, у трьох районах області введено підвищений ступінь готовності до повені.
Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко.

Цілодобово діють обласний та регіональні штаби з оперативного реагування на надзвичайні ситуації. Вони координуватимуть роботу інженерної та спецтехніки, пожежно-насосного обладнання та плавзасобів.

У вихідні на Рівненщині буде йти мокрий сніг та дощ

Анатолій Юхименко зазначив, що задля попередження паводків та порятунку сіл від шкідливої дії води в області розчистили меліоративні канали та береги, відремонтували захисні дамби протяжністю у понад шість кілометрів, 20 насосних станцій і стільки ж насосно-силових агрегатів, 27 гідропостів та 654 водопропускних споруди. Насосне обладнання вже працює. Адже від надійної роботи меліоративного комплексу області залежить безпека краян та захист їх майна, інформує прес-служба РОДА.

Як вберегти авто від потопу [+ПОРАДИ]

Посилити підготовку до протипаводкових дій у регіонах зобов’язав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради. Він акцентував на необхідності чіткого й оперативного моніторингу рівня води на найбільших водних артеріях, а також злагодженої взаємодії усіх служб задля безпроблемного пропуску криги й талих вод. Адже ситуація вкрай складна, оскільки крім інтенсивного танення снігу, в Україні очікуються дощі. Отже рівень води в річках стрімко зростатиме.

Довідково:

Загалом на Рівненщині можливій повені протистоять 91 насосна станція, 12 водосховищ, майже тисяча кілометрів захисних дамб, 3,5 тисячі гідроспоруд, 50 тисяч гектарів акумулюючих водойм, 18 тисяч кілометрів меліоративних каналів, а також майже 13 тисяч водопропускних споруд та 89 насосних станцій.





На правах реклами