Ми у Facebook
01.04.2013, 14:02

Тепло дорожчає, бо нема на чому економити

Уже з 1 квітня тепло у Рівному подорожчає. Щоправда, мова йде лише про бюджетні організації, які обслуговує ПрАТ “ЕСКО-РІВНЕ”.
Підняти вартість теплопостачання для бюджетних організацій, які обслуговує “ЕСКО-РІВНЕ”, на 18,5% з 1 квітня вирішили члени Рівненського міськвиконкому. Покриватимуть витрати з міського бюджету.

За словами чиновників, збільшення тарифів пов’язане із прийняттям на баланс ПрАТ "ЕСКО-РІВНЕ" в якості технічної допомоги майна, яке було придбане і встановлене в рамках реалізації заходів Програми розвитку ООН, що призвело до збільшення витрат на нарахування амортизації.

Чи підніме новий власник "Рівнетеплоенерго" тарифи на тепло?

— Ми ж ЕСКО створювали, щоб здешевити тепло, — нагадала присутня на засіданні міськвиконкому депутат Марія КОНОЩУК.

— Мені навіть лінь вступати з вами у дискусію, — відповів міський голова Рівного Володимир ХОМКО. — То здешевіть мені газ! Тоді ми повернемо тарифи.
За словами начальника управління бюджету та фінансів Віктора ШУЛЬГИ, при плануванні бюджету міста Рівного користувалися цифрами міністерства фінансів, які доводяться по енергоносіях. Вони передбачають рік від 6 і більше відсотків. Тому кошти у бюджеті на це підвищення вже закладені.

— ЕСКО має найсучасніше обладнання, а тому й втрати мінімальні, тобто економити практично немає на чому, — переконував мер. Члени виконкому йому повірили й підняли вартість 1 Гкал для бюджетних установ з 874 до 1035,96 гривні.

Гарячу воду закрутили

Щоправда, для населення, яке обслуговує “ЕСКО”, тарифи залишаються незмінними — тобто 295,27 гривні за 1 Гкал.

Нагадаємо, що "ЕСКО-РІВНЕ" обслуговує такі бюджетні установи, як центральна міська лікарня, пологовий будинок, Рівненська гуманітарна гімназія, міська дитяча лікарня, міське управління освіти (НВК №17).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ