Ми у Facebook
08.04.2013, 15:06

У Здолбунові відкрили Університет Третього Віку

Цієї суботи, 6 квітня, в приміщенні Здолбунівської музичної школи відбулося урочисте відкриття Університету Третього Віку. У Здолбунові з’явилося ще одне громадське об’єднання для людей пенсійного віку, керівником якого є Галина Ремішевська.
З нагоди відкриття Університету зібрались члени громадської організації, представники Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, делегація на чолі з керівником Федерації польських організацій в Україні Емілією Хмельовою та заступником Терезою Дуткевич, вчителька польської мови при Товаристві польської культури Барбара Дзюрковська, керівник відділу управління культури і туризму Здолбунівської райдержадміністрації Олена Мазепа, гості заходу, повідомляє zdolbuniv.com.

Присутніх з нагоди початку діяльності Університету Третього Віку вітав консул Республіки Польща у Луцьку Анджей Шмідка, який зазначив, що відкриття такої громадської організації є гарним помислом, оскільки літнім людям приділяють замало уваги. Часто їх просто відштовхують від суспільства, що призводить до самотності, хвороб, інвалідності. Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо потрібні людям похилого віку. Тому така організація стане їм у пригоді.

У Здолбунові відкриють університет для літніх людей

Урочисту атмосферу свята створювали чудові виступи танцювальних колективів у складі Максима та Тетяни Сліпенько, хореографічної студії, керівником якої є Марія Грубая. До глибини душі проймало присутніх сольне виконання пісень Петром Гордієнком, Діаною Матвійчук, Віталієм Потапчуком. На довго запам’ятається і виконання романсів Геленею Міровською,і танцювальна композиція у виконанні Анни Моргун,і захоплююча гра на фортепіано Галини Мокляк, Софії Расинчук та сімейного колективу у складі Наталії та Ксенії Моргун. На завершення заходу присутніх порадував спів ансамблю Товариства польської культури м.Здолбунів.



До присутніх в ході урочистої зустрічі донесені загальні положення, завдання та основні напрямки діяльності Університету Третього Віку. Адже, якщо організація набере певного розмаху, то зможе об’єднати людей літнього віку. Визволити їх з чотирьох стін та залучити їх до активного життя, через поширення серед них наукових знань та збереження фізичної активності .Членами організації зможуть стати усі бажаючі віком від 55 років.

Натомість викладачами університету будуть волонтери, люди, які за покликом серця присвячують себе соціальній роботі. Саме вони передаватимуть свої знання людям старшого покоління, будуть робити все для того, щоб вони відчували підтримку і не почувалися одинокими.

На завершення всіх присутніх привітала начальник відділу культури і туризму Здолбунівської райдержадміністрації п.Олена Мазепа, яка побажала для керівництва та членів Університету Третього Віку доброї роботи, здоров’я, нових друзів та цікавих знань.

Університет Третього Віку створений для людей, яких хвилює питання: Що робити, коли вийшли на пенсію? Тепер його членам не треба самостійно шукати відповідь на це питання ,адже тут кожен зможе знайти заняття для душі, відчути смак життя, усі його барви. Університет Третього Віку дасть змогу кожному пенсіонеру зрозуміти, що після виходу на пенсію життя тільки починається і кожен з них ще може підкорити свою нову вершину!





На правах реклами