Ми у Facebook
19.04.2013, 16:57

У Рівному частина активістів ВО "Свобода" переходить до "УНА-УНСО"

На початку березня цього року з лав міської організації ВО "Свобода" за порушення партійної дисципліни були виключені четверо її активних членів. На знак незгоди з рішенням керівництва партії рівненську "Свободу" залишило й чимало молодих активістів, що вирішили приєднатися до лав "УНА-УНСО".
Уже колишні члени ВО "Свобода" вирішили, що вони свого часу вступали не до тієї "Свободи", яка є зараз.

- В ті часи, у 2008 році, ми плечем до плеча стояли на захисті національних інтересів, - пояснює один з колишніх "свободівців" Ярослав Гранітний. - Ми на власному ентузіазмі виходили проти "Беркуту", стояли в агітаційних наметах й організовували акції протесту, свято вірячи в ідею. Проте теперішнє партійне керівництво нас ігнорує. "Свобода" пробилася до парламенту й тепер їм потрібні не люди з гарячим серцем, а менеджери, що працюють за гроші.

Ярослав Гранітний заявив, що коли у організацію прийшов Олег Осуховський, спочатку йому повірили.

- Ми спочатку прийняли його як побратима, а тепер ми прокляли той день, коли нам прислали Олега Осуховського, - говорить Ярослав Гранітний. - Він до цього знищив Дніпропетровську організацію, а тепер і Рівненську.

В центрі - Ярослав Гранітний
В центрі - Ярослав Гранітний


За словами Ярослава Гранітного, з лав партії вийшло близько 10% членів міської організації ВО "Свобода".

Бажання "свободівців" залишити лави партії прокоментував голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Олег Осуховський.

- Прес-конференція, що сьогодні відбулася – це спланована і проплачена акція, яка ставить за мету дискредитувати ВО "Свобода" перед довиборами в обласну раду. Партія Регіонів у Рівному отримала завдання - за жодних умов не допустити перемоги єдиного кандидати від опозиції Олексія Бучинського. Вони вишукують недобросовісних людей, які готові за гроші робити провокативні заяви. Частина присутніх за столом - взагалі не є членами партії, а інша частина вступила декілька років тому до лав ВО "Свобода", але ніколи не була активними членами і ми їх майже не бачили. Зверніть увагу, що ця провокація ніби випадково, відбувається за два дні до виборів. Мені дуже шкода, що ці люди, скоріш за все, самі того не розуміючи беруть участь в спектаклі режисером якого є Партія Регіонів.

Самі ж екс-свободівці заявляють, що боротьбу не припинять і бачать своє майбутнє у іншій організації.

- Ми пишемо заяви на вихід із "Свободи" і вступаємо до "УНА-УНСО", - говорить Ярослав Гранітний.

Олександр Музичко
Олександр Музичко


В самій організації "УНА-УНСО" раді прийняти "молоду кров".

- Ми розглянемо кандидатури людей, які напишуть заяви в "УНА-УНСО", - говорить голова Рівненської обласної організації "УНА-УНСО" Олександр Музичко. - Будемо попередньо спілкуватися, говорити. До нас заяви й з районів Рівненщини надходять, й в інших областях люди бажають долучитися.

Чи усі екс-свободівці поповнять лави "УНА-УНСО" наразі невідомо, адже за словами Олександра Музичка, приймуть "лише тих, хто є справжніми націоналістами".

Щодо проміжних виборів до Рівненської обласної ради, то екс-свободівці заявили, що кандидатури Олексія Бучинського не підтримають, а лідер "УНА-УНСО" Олександр Музичко додав: організація на довиборах підтримує кандидата від УП "Собор" Романа Коваля.





На правах реклами