Ми у Facebook
22.04.2013, 16:50

У Рівному інвалід війни потрапив у пастку до шахрая

Принаймні, він так вважає. Триває кримінальне провадження за статтею "Шахрайство".
Суть цієї справи в тім, що рівнянин, інвалід війни І групи, уклав договір з одним із приватних підприємців Рівного щодо встановлення в його помешканні металопластикових вікон. Вартість робіт житель обласного центру оплатив одразу, більше того, підприємець, відповідно до умов договору, встановив у лоджії металопластиковий вітраж. І все б нічого, якби подружжя пенсіонерів не вирішило розширити балкон.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури м. Рівне.

Інвалід війни домовився про проведення комплексу додаткових робіт, виконати які взявся чоловік, котрого порадив той же приватний підприємець. Найманий працівник одержав від пенсіонерів орієнтовно 5 тисяч гривень, а також написав розписку про їх отримання. Чоловік, виконавши лише частину робіт, поїхав до Києва, де й перебуває нині. І хоча обіцяє найближчим часом повернути рівнянам кошти, це стало причиною звернення ошуканого подружжя до міліції, а пізніше — до прокуратури.

Прокурором прокуратури м.Рівне відразу надано письмові вказівки про проведення слідчих дій, після завершення яких буде прийняте остаточне процесуальне рішення. Скоріш за все, цей факт не містить ознак кримінального правопорушення, а носить цивільно-правовий характер. Про проведену працівниками прокуратури м.Рівне перевірку 12.04.2013 заявникові надіслано офіційну відповідь.

Оскільки ж правоохоронні органи не мають впливу на цивільно-правові відносини, ошуканим пенсіонерам слід звернутися до суду з приводу невиконання договірних умов. Тільки після судового рішення про стягнення коштів державна виконавча служба зможе повернути рівнянам гроші.





На правах реклами