Ми у Facebook
24.04.2013, 17:40

У Рівному відбудеться восьмий міжнародний "Фотовернісаж на Покрову"

Одразу два масштабних фотоконкурси відбудеться цьогоріч у Рівному. Фотохудожник Олександр Харват вдруге проведе Фотокубок Рівного та увосьме міжнародний "Фотовернісаж на Покрову". Проекти ознаменуються професійними учасниками, журі та фотовиставкою. Це чи не єдині масштабні фотопроекти в Західній Україні.
Як розповів на прес-конференції рівненський фотохудожник Олександр Харват, Фотокубок Рівного відбуватиметься у краї вже вдруге. Однак цьогоріч конкурс відбудеться на новому професійному рівні.

— Кубок Рівного з фотомистецтва "Я люблю своє місто, я люблю свій край" проходить за підтримки міжнародних федерацій з фотомистецтва, тому оцінюватимуть роботи учасниці фотографи-експерти з різних країн. Професійну цінність міститимуть і нагороди. Адже усі учасники отримають медалі та подарунки не тільки від оргкомітету конкурсу, а й від міжнародних федерацій. А головною нагородою для володаря Гран-Прі стане ексклюзивна бурштинова статуетка кубку, яку виконав рівненський майстер Леонід Гринбокий. Ще одною новинкою стане і географія учасників. Адже прийматимемо світлини зроблені не тільки у Рівному та області, а в умовних межах Великої Волині.

Роботи на конкурс учасники зможуть не тільки надсилати на електронну пошту, а й завантажувати на спеціальний сайт. Усі роботи оцінюватиме авторитетне журі, а кращі фото прикрасять альбом конкурсу та фотовиставку, яка відкриється до Дня Рівного.

Цьогоріч вже восьмий рік поспіль відбудеться і міжнародний салон "Фотовернісаж на Покрову", який у 2011 став найбільш масштабною виставкою країни та рекордсменом "Книги рекордів України". Олександр Харват зауважив, що вернісажем цікавляться фотографи з сотні країн світу. Не стане виключенням і цьогорічний проект.

—Завдяки фотопроектам про наш край та місто відомо в усьому світі, до нас приїжджають іноземні фотомайстри та туристи з усіх куточків планети, — зауважив Олександр Харват.
Минулого року фотоекспозиція та відкриття проекту відбулось не в Рівному, а у Дубенському замку. Однак цього організатори планують проводити урочистості все ж таки знову в обласному центрі.





На правах реклами