Ми у Facebook
02.05.2013, 13:18

Сто тисяч гривень "плавають" у Хрінницьких водоймах [+Фото]

Рівненська обласна Федерація підводного спорту і підводної діяльності "Екстрім" та клуб "СЛУЧ" продовжують виконувати зобов'язання щорічної акції "Крок назустріч природі". Ось і вчора, 1 травня, представники організацій в черговий раз зариблювали водойми загального користування у Хрінниках.
- Це четвертий рік нашого руху з відновлення рибних запасів водойми загальнодоступного користування. Три роки ми запускали сортового (300-800-грамового) малька амура, коропа і товстолоба. За минулі роки дев'ять спеціально обладнаних вантажівок доставляли рибу у Хрінницьку водойму, - розповідає Президент рівненської федерації підводного спорту та підводної діяльності Сергій Партас.



- За 4 роки малька ми закупили на суму в сто тисяч гривень. Все це – добровільні внески небайдужих до природи людей з різних регіонів Західної України. Все більше участі в самому процесі зариблювання беруть діти, і на мою думку, це найкращий спосіб виховати у підростаючого покоління любов і повагу до мешканців підводного світу, - додає пан Сергій.



Розповів Президент рівненської федерації підводного спорту та підводної діяльності й про наболіле - зростаюче браконьєрство:





- Велика кількість браконьєрських мереж в Хрінниках не зменшується, а збільшується. Це говорить про безконтрольний, з боку влади, нагляд за водоймами. Приклад минулого року: в момент зариблювання, а це було в нерестовий період, на відкритому місці біля блакитної затоки серед білого дня спокійно плавали човни і ставили свої сітки. Ніхто тих браконьєрів не наказує взагалі! В підтвердженні цього, перед запуском риби з чотирьохсот метрової зони, куди під'їхала машина, було витягнуто підводниками вісім мереж, дві з них були явно промислового характеру (більше ста метрів в довжину). Це просто жах, і з цим потрібно щось робити! Тому цього року ми прийняли рішення купити не сортову рибу, яка із-за свого розміру легко потрапляє в мережі, а малька. Мальок спокійно пройде крізь ці мережу, а від хижака їх загине набагато менше, ніж від рук браконьєрів.





На правах реклами