Ми у Facebook
03.05.2013, 16:15

Львівська прокуратура хоче повернути червоні прапори у місто на 9 травня

Прокуратура прагне зберегти червоні прапори на території Львова.
Прокуратуре відстоює право на День Перемоги Прокуратура Львівської області звернулася до суду з вимогою скасувати рішення Львівської міськради щодо заборони радянської символіки та змін до порядку святкування Дня Перемоги у Львові.

9 Травня у Рівному відзначать ходою, виставками та польовою кашею [Програма заходів]

Прокурори переконані, що ухвала Львівської міськради щодо заборони використання символіки років Великої Вітчизняної війни, зокрема, копій Прапора Перемоги під час масових заходів, суперечить положенням закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".

Над Рівним майорітиме прапор Євросоюзу

Крім того, обурення прокурорів викликало рішення про оголошення 8 травня Днем скорботи, яке стосується вивішування Державного прапора з траурними стрічками та приспусканням державних прапорів України на будівлях держустанов. У прокуратурі підкреслюють, що прийняття таких рішень належить до повноважень лише Верховної Ради України.

На даний момент прокурори подали клопотання про зупинення дії цих постанов до винесення рішень судом. Засідання розпочнеться напередодні святкувань, 7 травня, повідомляють www.novostimira.com.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ