Ми у Facebook
14.05.2013, 17:30

У сезон молодої городини можна заробити 800 гривень за день

Віктор Довгаль з Києво-Святошинського району на Київщини торгує молодою цибулею і редискою на столичному Лук'янівському ринку. Пучок редиски продає за 5 грн, кілограм зеленої цибулі - за 25 грн.
"Перед Великоднем до мене прибігали на розборки баби-перекупщиці, - говорить Віктор Леонідович. - Вони цибулю на Лук'янівці продають по 40-45 гривень за кілограм. А я чого маю так дорого свій товар цінити? Я цибулю привіз, щоб продати, а не щоб додому тарабанити".

Перед Великоднем за день Довгаль заробляв по 1,5-2 тис. грн.

"Тоді торги були кращі, бо люди на пікнік брали городину перед травневими святами. На Пасху скуплялися. Тепер торги такі собі. Пів-Києва роз'їхалось. Якщо 800 гривень за день вторгую, вже пощастило. А де ще зараз 100 доларів за день заробиш?".

Как вырастить отличные помидоры

Чоловік викладає на прилавок 20 пучків зеленої цибулі, розважених по 100 і 200 грам. За 10 хв. вторговує 55 гривень. У нього купують вісім пучків редиски і 600 грам цибулі. Зізнається, що найбільший наплив людей в обідню годину і ввечері, коли кияни повертаються з роботи додому чи біжать до метро.



На продажі ранньої городини Віктор Леонідович заробляє четвертий рік. Товар на ринок возить на "ланосі".

Что делать в майские выходные на даче, в саду, огороде

"У 2010 році обпікся, - згадує бізнесмен. - Купив українського насіння. Мені вся редиска полопала і постріляла. Мусив віддавати за копійки, бо зовсім не мала товарного виду. З 2011-го почав брати голландське насіння. Редиска одна в одну, пучки такі гарні, як намальовані. Цього року за 10 тисяч насінин платив 100 гривень. Все посходило".





Цибулю на зелену купує восени.





Как создать модный огород [ФОТО]

"У кінці літа цибуля падає в ціні, - говорить підприємець. - Тоді можна взяти кілограм малої на розсаду по 1,5 гривні. У березні хотів докупити, то за кілограм вже просили 3,5-4 гривні. Трохи підторговую зеленою цибулею перед Новим роком. Але парник маю невеликий. Цієї весни зі старих вікон поробив малі парнички. На літо їх розберу, відставлю у сторону. На тому місці, кажуть, добре картопля і кабачки сходять".






На правах реклами