Ми у Facebook
15.05.2013, 15:40

Чи може у Рівному повторитися Бердичівська трагедія на гойдалці? [+Фото]

13 травня у Бердичеві сталася страшна трагедія. На дитячому майданчику через поломку гойдалки загинула дитина.
Неможливо словами описати весь жах і абсурдність ситуації, коли дитина йде на облаштовану для неї територію і гине там… В одну мить благо перетворилося на фатальний інструмент.

Зараз, очевидно, почнеться розбір польотів, пошук винних і т.д. Вже звучать нарікання, що майданчик встановили під час передвиборчої агітації у 2012 році. І, напевно, замість того, щоб постійно доглядати за технічним станом подарованого спонсором об’єкту, система почне шукати крайнього…

Гойдалка вбила семирічну дівчинку

Але не це вже головне, а упередження подібного у майбутньому. Бо це може статися будь-де, навіть у Рівному.

Живий приклад – парк «Ювілейний», у якому є майже ідентичний Бердянському майданчик, і де вже сьогодні кожна дитина може травмуватися.

Де погуляти з дитиною у Рівному? Дендропарк "Хімік"

Можна лише уявити, яких ран можуть завдати гострі краї розірваного іржавого заліза, яке є основою для дитячої гірки. Крім того, відсутні деякі сходинки і стирчать величезні цвяхи.



Цікаво, що за іронією долі саме 13 травня жителі вулиці Князя Острозького, 4, звернулися до ГО «Рівненський громадський контроль» із проханням посприяти із вирішенням цієї проблеми. Тому, після перевірки було надіслано запит до міськвиконкому.



Де погуляти з дитиною у Рівному? Парк культури та відпочинку ім. Т.Шевченка

Дуже хочеться, щоб у результаті було не совдепівське рапортування перед громадою про повальний демонтаж всього, що викликає підозру, а реальні заходи по приведенню дитячих майданчиків у належний стан. Тоді не іронія долі, а впевненість у проробленій роботі дадуть спокій та безпеку для наших дітей.

Дмитро Якимець, голова громадської організації «Рівненський громадський контроль»





На правах реклами