Ми у Facebook
05.06.2013, 09:04

Прага йде під воду зі швидкістю 20 сантиметрів на годину

Рівень води в постраждалій від повені столиці Чехії Празі стрімко підвищується. Водночас крім столиці, яка зараз нагадує Венецію, надзвичайний стан оголошений ще в понад 50 містах, повідомляють закордонні ЗМІ.
«Зараз Влтава пропускає 2800 кубометрів на секунду. І на кілька днів ситуація стабілізувалася. Але все залежить від кількості опадів. Ми, на жаль, не можемо говорити, що пік пройдено», – розповів мер Праги Томаш Худечек.

МИД рекомендует украинцам ехать за границу с учетом текущей ситуации

За його словами, мерія оновлює інформацію про паводкову ситуацію що три години. Судячи з останніх заяв, влада не виключає того, що оборона може бути прорвана, адже внаслідок тижня дощів рівень води в річці зріс удвічі.

Рівнянин, який мешкає у Празі: чеські політики такі ж, як і українські [Фото+Відео]

Жителі Праги побоюються повторення повені 11-річної давності.



«Усіх нас, що пережили повінь 2002, жахливо лякає те, що це може відбутися знову. Особливо для літніх людей це сильна психологічна травма», – каже директор школи-евакуаційного центру «Прага-1» Догмаров Зелена.

Европейское наводнение не минует и Украину

Нагадаємо, в результаті тривалих дощів у Центральній Європі Чехія виявилася розрізаною повінню на частини. Із 3 червня в країні оголошений надзвичайний стан.

Джерело: nbnews.com.ua





На правах реклами