Ми у Facebook
05.06.2013, 13:09

Українців пропонують оподаткувати за відпочинок за кордоном

В Україні можуть ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян, що виїжджають відпочивати за кордон.
Про відповідну ініціативу повідомила глава Державного агентства з питань туризму й курортів Олена Шаповалова на закритому засіданні Кабінету міністрів, пише 4 червня «Комерсант-Україна».

«Кабмін буде шукати фінансування для туристичної галузі, і я не виключаю, що буде підготовано відповідний законопроект про введення окремого податку для туристів», – повідомив також присутній на засіданні народний депутат Ігор Швайка («Свобода»).

Згідно з розрахунками, на новому податкові держагентство розраховує заробити 16,8 млн грн, які має намір витратити на розвиток туристичної галузі.

Пані Шаповалова також зазначила, що для розробки концепції Державної цільової програми розвитку туризму Держагентство залучило авторитетну міжнародну консалтингову компанію. «Нам так і не вдалося дізнатися у пані Шаповалової, що це за агентство, але ми готуємо депутатське звернення з приводу того, хто профінансував цю роботу, і в якому обсязі були виділені кошти», – сказав пан Швайка.

Нагадаємо, 26 березня Держагентство з туризму та курортів підписало План спільних дій з Міністерством курортів і туризму Автономної Республіки Крим, який передбачає розвиток туристичного потенціалу півострова. Основна ідея в тому, що кожен турист, який відвідує Крим, платив би гроші за те, що він відвідав.





На правах реклами