Ми у Facebook
02.07.2013, 12:14

ДАІ Рівненщини перевірить встановлені на авто "спецсигнали"

У період з 1 по 10 липня 2013 року в Рівненській області відділ Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області проводитиме цільові профілактичні заходи під умовною назвою "Спецсигнал". Така ж акція проходить на території всієї держави.
Операцію "Спецсигнал" проводять, аби впорядкувати встановлення та використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах.

Якщо працівники ДАІ виявлятимуть факти незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв, водіїв притягатимуть до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 122-5 КУпАП "Порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв", санкція якої передбачає накладення штрафу від 42500 грн до 51000 грн з конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Крім того, у відповідності до вимог ст.265-2 КУпАП "Тимчасове затримання транспортних засобів", за вчинення даного правопорушення передбачається тимчасове затримання транспортного засобу на спеціальний майданчик.

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами