Ми у Facebook
09.07.2013, 17:12

В Україні буде премія імені Богдана Ступки

Президент України Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня цього року забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.
Відповідне доручення підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки», повідомили у прес-службі РОДА.

Знані рівняни-діячі культури та мистецтва поділилися на rtb.rv.ua своїми думками стосовно президентського рішення про створення премії імені Богдана Ступки.

«Я з величезною повагою ставлюся до Богдана Сильвестровича Ступки особисто та низько вклоняюся його акторському генію, - каже художній керівник Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Володимир Петрів. - Якщо вже премія його імені започаткована Президентом, то вона повинна бути підкріплена великою сумою і, сподіваюся, отримати її буде дуже складно. Хочеться, щоб премії імені Богдана Ступки удостоювалися унікальні й талановиті актори. Це повинна бути унікальна премія для унікальних людей. Просто в наш час деякі премії дещо нівельовані. Я до таких нагород ставлюся скептично. Вірю, що з премією імені Богдана Ступки, створеною Президентом Віктором Януковичем, такого не станеться".

Богдан Ступка мріяв зіграти нову роль до 71 дня народження

"Ініціатива Президента про створення премії імені Богдана Ступки – це важливе рішення для галузі культури. Я впевнений, що воно знайде позитивний відгук серед усіх діячів мистецтва, - вважає актор Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру Стаінслав Лозовський. - Позитивно воно сприйматиметься і суспільством, адже переоцінити вклад Богдана Сильвестровича Ступки у розвиток сучасного театрального мистецтва досить важко. Як можна не схвалити подібне рішення Глави держави, коли така велична постать у театральному мистецтві, як Богдан Ступка став справжнім явищем, масштаб якого іще не скоро оцінять повністю. Такий крок Президента є благородним і достойним у плані увічнення пам'яті Майстра. Його гідно сприймуть не лише театральна спільнота, а й всі, хто шанує мистецтво».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ