Ми у Facebook
15.07.2013, 11:25

Жінкам, які йдуть у декрет, доведеться платити податки

З липня жінки повинні платити 2 відсотки єдиного соціального внеску від допомоги, яку вони отримують, коли йдуть у декрет. Ще 33 відсотки з цієї суми повинен заплатити роботодавець.
Розмір виплат, які отримує вагітна, коли йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, в середньому становить 6100-6400 гривень, в залежності від відпрацьованих днів у місяці та розміру зарплати. Згідно з нововведеннями, які передбачає закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», жінка повинна сплатити до казни 122-128 гривень від цієї суми. Роботодавець сплачує 2,013-2,112 тисячі гривень, йдеться на vsim.ua

Ввівши такі податки, уряд прагне щомісяця наповнювати бюджет на 100 мільйонів гривень більше. Таких заходів вжили, бо протягом останніх півроку на 9,3 відсотка знизилося виробництво і зменшилися надходження до держскарбниці.

Декретну відпустку рівнянкам зараховують до стажу і змусять платити за неї податок

Нововведення можуть призвести що того, що жінкам буде важче знайти роботу, особливо, офіційно працевлаштуватися. Адже малим і середнім приватним підприємствам дуже важко заплатити такі податки і вони або не влаштовуватимуть молодих дівчат офіційно або вимагатимуть довідку про те, що вони не вагітні. Державні установи теж без особливого бажання братимуть молодих жінок на роботу, оскільки казначейство нерідко затримує виплати і створюватимуться певні незручності.





На правах реклами