Ми у Facebook
15.07.2013, 18:53

Як народні депутати від Рівненщини виконують передвиборчі обіцянки

Результати дослідження роботи депутатів від Рівненщини у Верховній Раді 7 скликання презентувала 15 липня громадянська мережа "ОПОРА". П'ятеро народних депутатів, обраних у одномандатних округах Рівненської області, у своїх програмах задекларували 16 обіцянок. А от чи виконали їх - читайте далі!
Обіцянки рівненських депутатів-мажоритарників експерти "ОПОРИ" поділили на три частини і навіть підрахували, який обсяг займали вони в їхніх програмах. Ось що вийшло: локальні обіцянки (специфічні проблеми округу) — 25%, державне управління — 38%, соціальні гарантії та трудові права — 38%. Тобто про глобальне - набагато більше, ніж про локальне: приблизно три до одного. Хоча потребу в поверненні до "мажоритарки", пригадується, аргументували здебільшого саме необхідністю наближення депутатів до конкретних проблем регіонів.

Що ж саме обіцяли рівненські нардепи? Мажоритарник від Рівного Олег Осуховський ("Свобода") та Микола Сорока (Партія регіонів), обраний до Верховної Ради від Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського районів та міста Кузнецовська, як стверджують експерти "ОПОРИ", у своїх передвиборчих програмах не давали жодної конкретної обіцянки. Підтвердити чи спростувати це безпосередньо під час презентації результатів дослідження не вдалося - обох депутатів на заході не було.

Юрій Вознюк, обраний до парламенту від Рівненського, Гощанського, Корецького, Острозького районів, міста Острога та частини Рівного, дав чотири обіцянки, які "взяли на олівець" експерти "ОПОРИ". Вдвічі скоротити витрати на утримання органів влади, натомість зарплати бюджетників збільшити так само вдвічі. А також - скасувати пільги багатих посадовців. Прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата, як забов'язувався обранець, буде доведено до 2400 грн. Те, що зазначені обіцянки досі не було виконано, Юрій Вознюк пояснює так: “Повірте, це далеко не всі обіцянки, які я дава своїм виборцям. Всі вони стоять в черзі у ВО “Батьківщина”, а реальність їх впровадження можлива лише тоді, коли в нас буде більшість”.

На презентацію результатів дослідження прийшли троє народних депутатів - мажоритарники від "Батьківщини" Юрій Вознюк і Микола Кучерук та "списочник" від "УДАРу" Віталій Чугунніков
На презентацію результатів дослідження прийшли троє народних депутатів - мажоритарники від "Батьківщини" Юрій Вознюк і Микола Кучерук та "списочник" від "УДАРу" Віталій Чугунніков


Депутати Верховної Радит пішли на канікули

Микола Кучерук - мажоритарник від Березнівщини, Костопільщини та Сарненщини, також депутат від "Батьківщини", дав чотири обіцянки - ті самі, що і в Юрія Вознюка, кажуть експерти мережі "ОПОРА".

Валентин Королюк, який пройшов до парламенту від міста Дубна, Демидівського, Дубенського, Здолбунівського, Млинівського та Радивилівського районів, окрім звичних для його однопартійців з "Батьківщини" обіцянок, забов'язався придбати автомобіль швидкої допомоги у м.Дубно. Депутат також обіцяв забезпечити будівництво нових очисних споруд у Дубно та Здолбунові.

Чим у Верховній Раді займаються рівненські депутати

"За півроку роботи депутати не виконали своїх обіцянок, які було запропоновано в їх передвиборчих програмах", - резюмували організатори "круглого столу". Народні обранці натомість у своє виправдання розповідають про активну роботу у комітетах та дієве реагування на індивідуальні звернення громадян. А невиконання обіцянок представники опозиції пояснюють відсутністю в них депутатської більшості.

Рейтинг "працьовитості" новообраних народних депутатів






На правах реклами