Ми у Facebook
22.07.2013, 09:10

Плаваючий фонтан для рівненської Лебединки шукали в інтернеті

Фото не є прямою ілюстрацією до матеріалу

Як уже писав OGO.ua, на плаваючий фонтан у парку Молоді, більш відомий у Рівному, як Лебединка, депутати Рівненської міської ради виділили 130 тисяч гривень.
Тоді міський голова Рівного Володимир Хомко запевнив, що це ледь не вимушений крок, адже вода в озері щоліта цвіте, а тому потребує очищення і насичення киснем.

- Ми зробили фонтан з одного боку (альпійська гірка — авт.), але вода в озері постійно застоюється. Для цього потрібно воду насичувати киснем. Тому вирішили встановити іще один фонтан. Ми його взяли по Інтернету, там є п’ять чи шість варіантів. Він буде не просто так плавати, а на якорі в певному місці, і водночас через спеціальні трубки аерувати воду, - зазначив мер.

У Рівному на Лебединці запустять плаваючий фонтан за 132 тисячі гривень


Як розповів заступник начальника міського управління ЖКГ Володимир Лапюк, коли саме з’явиться фонтан буде залежати від Держказначейства. Нагадаємо, міські чиновники вже не вперше нарікають на затримки платежів саме цією установою.

- Фонтаном буде займатися Трест зеленого господарства. Але коли це буде, залежатиме від того, як швидко пройде проплата, - зауважив Володимир Лапюк. - Коли постала така проблема, я насправді знайшов кілька варіантів в інтернеті, тому вирішили встановити такий у Рівному на Лебединці. Не хочу забігати наперед, це буде звичайний плаваючий фонтан з насосом, який встановлять з тієї сторони, де розміщена карета.

Рівне перетвориться у місто фонтанів? [+Фото]

Проте навряд фонтан з’явиться на озері вже найближчим часом. Адже ті, хто фактично має займатися його встановленням, нічого про це не знають.

- Ми насправді маємо займатися цим фонтаном, але поки жодної інформації з цього приводу у мене немає, - зазначила директор КП “Трест зеленого господарства” Ірина Савчук. - На жодні наради з цього приводу нас не запрошували. Лебединка мені не передана, тому всі питання до управління ЖКГ. Завдання щодо фонтану було поставлене міським головою, але саме управлінню. Тому думаю, що проект і кошторис розробляють там.

На “водні” об’єкти у спальному мікрорайоні Рівного витратять півмільйона?


Аби з’ясувати ситуацію, вкотре звернулися до Володимира Лапюка:

- Ніяких вказівок трест і не отримуватиме, це було рішення сесії, певно, вони ще його не отримали (рішення було прийняте 4 липня — авт.). Щойно отримають, будуть працювати. Гроші виділені саме на трест.

Окрім того пан Лапюк додав, що купуватимуть фонтан, швидше за все, у столичній фірмі. Принаймні саме на її сайті він знайшов підходящу модель.

- Представники тресту мають поїхати туди, подивитися все на місці, перевірити, ну, принаймні так мало б бути, а тоді привезуть його сюди. Його ж будувати не треба, тільки встановити і підключити до електрики - і матимемо фонтан, - зазначив в.о. головного комунальника міста.

До речі, саме в Україні у Вінниці встановлений найбільший плаваючий фонтан в Європі:






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ