Ми у Facebook
19.07.2013, 18:48

Архієпископ Рівненський і Острозький зустрівся з патріархом Кирилом

Архієпископ Рівненський і Острозький Української православної церкви Варфоломій взяв участь у засіданні Священного Синоду Російської православної церкви, яке відбулось цього вівторка у Москві. Серед тем розмови - 1025-річчя Хрещення Русі.
Засідання відбулось 16 липня в Синодальному залі офіційної Патріаршої і Синодальної резиденції в Даниловому ставропігійному монастирі в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Священний Синод РПЦ має 9 постійних членів, але для участі в весняно-літній сесії (березень-серпень 2013 року) були також запрошені митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій, архієпископ Берлінсько-Германський і Великобританський Марк, архієпископ Вітебський і Оршанський Димитрій, єпископ Улан-Уденський і Бурятський Саватій та наш земляк - архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. Нинішнє засідання Священного Синоду РПЦ було заключним у цій сесії. До слова, в наступній, зимовій сесії, також братиме участь священослужитель із нашого регіону - митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, який свого часу був благочинним Почаївської лаври.

Священний Синод РПЦ схвалив рішення Вищої Церковної Ради, прийняті в першій половині 2013 року, а також розглянув ряд питань зовнішньоцерковної діяльності. Учасники засідання ухвалили прийняти Послання архіпастирям, кліру, чернецтву і мирянам у зв'язку з 1025- річчям Хрещення Русі, повідомляє "Рівненщина православна" із посиланням на офіційний сайт РПЦ patriarchia.ru.



Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирю на Рівненщині - 20 років

Серед багатьох рішень Священого Синоду РПЦ привертають увагу, зокрема, документ "Про сучасну зовнішню місію Російської православної церкви", постанова про відкриття Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря у швейцарському місті Лугано, підняття вікового цензу для штатних професорів і доцентів духовних вищих навчальних закладів РПЦ з 65 до 75 років та розширення трансляцій дистанційних лекцій провідних викладачів у наступному навчальному році.

Владика Варфоломій у проекті "ОГО" "ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини"

"Рівненщина релігійна": блоги OGO.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ