Ми у Facebook
22.07.2013, 11:37

Керуємо... снами

Мелодія пісні "Yesterday" прийшла Полу Маккартні уві сні, а Ларрі Пейдж, один із засновників Google, в 1996-му побачив сон про те, як закачати в комп'ютер усю всесвітню мережу. Так це чи ні, а керувати своїми снами і знаходити уві сні вирішення проблем - навичка безумовно корисна. Дізнайтесь більше!
Усвідомлені сновидіння - саме так називають навичку, опанувавши яку ми можемо спати, усвідомлювати, що спимо, і керувати тим, що відбувається з нами уві сні. А відтак - вирішувати різні завдання, розвивати творчі здібності й долати стрес.

Науковці давно встановили: коли ми спимо, сон має різні стадії, пов'язані з частотою хвиль головного мозку. Усвідомлені сновидіння, про які ми ведемо мову, приходять під час фази так званого швидкого сну. Вона займає приблизно 20-25 відсотків від усього часу сну. Тоді наші очі швидко рухаються, а рухи ці пов'язані з тим, куди ми дивимось уві сні.

Швидкий сон починається приблизно через півтори години після засипання. Якщо ми спимо рекомендовані вісім годин, фаза ця наступає від 3 до 5 разів.

Ось кілька порад тим, хто хоче спробувати освоїти практику усвідомлених сновидінь.

Магія молодого Місяця: прикмети, сни та замовляння

1. Пригадайте свої сни
Насправді це не так легко, як здається. Між тим, усвідомити свої сни - це перш за все пригадати їхній зміст і виявити, чи є такі теми, які постійно або періодично повторюються.

2. Заведіть щоденник снів
Зошит або блокнот з ручкою поряд із ліжком - і справу зроблено: головне - це записати зміст сну відразу після пробудження, поки він свіжий у вашій пам'яті.

3. Згадайте якомога більше деталей
Що відбулось уві сні, де це відбувалось, як ви себе відчували, кольоровим чи чорно-білим було сновидіння, які звуки супроводжували подію - все це варто занотувати.

4. Проаналізуйте записи
Це варто робити після двох-трьох тижнів спостережень. Що саме повторюється: люди, події, місця? Отримана інформація може стати вам у пригоді для подальшого аналізу.

5. Перевірте сон на реальність
Порада може здатись на перший погляд дивною, але фахівці радять справді перевірите, чи впите ви тоді, коли стикаєтесь з ознакою сну. Це, пише infoniac.ru, допоможе легше увійти в стан усвідомленого сновидіння.

Страждаєте від хропіння — вихід є!

Як це зробити? Спробуйте, приміром, подивитись на годинник із циферблатом, відвернутись і подивитися знову. Якщо ви спите, вашому мозку буде складно це зробити. Отож, якщо, коли ви подивились на циферблат удруге, час суттєво відрізняється - ви насправді спите!

Для початку перевірку на реальність можна спробувати проводити удень - періодично запитуючи себе: "Чи не знаходжуся я уві сні?" З плином часу, як запевняють автори методики, ви зможете це робити і вночі.

Хропіння передається від батьків дітям

Засновник Інституту усвідомлених сновидінь Стівен Лаберж розповів про техніку, яка складається з таких чотирьох кроків:

1. Наведіть будильник, який розбудить вас через 4, 5, 6 або 7,5 годин після того, як ви заснули.

2. Коли будильник вас розбудить, спробуйте якомога детальніше пригадати свій сон.

3. Повернувшись у ліжко, уявіть, що ви знаходитесь у колишньому сні, й повторюйте про себе: "Я усвідомлюю, що бачу сон".

4. Повторюйте це, допоки не заснете.

Приємних і цікавих вам сновидінь - та корисних відкриттів уві сні!





На правах реклами