Ми у Facebook
22.07.2013, 13:58

Селян навчили користуватися електронними ресурсами

Бібліотекарі Рівненщини навчали селян працювати з інтернет-ресурсами, що надають електронні послуги. Тренінги з з електронного урядування проходили 8-12 липня у с. Великі Цепцевичі в рамках регіональної Літньої школи «Сучасна бібліотека – активна громада. Застосовуємо інструменти адвокації».
Учасниками тренінгу були місцеві мешканці та молоді бібліотечні фахівці - учасників школи. А тренером виступила координатор проекту Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» Світлана Ступницька.

Тренінг для жителів села відвідали соціальні працівники, депутати сільської ради, місцеві приватні підприємці, активісти. Він включав відомості про оформлення електронних звернень до органів влади різних рівнів, створення та подання податкової звітності у електронному вигляді, отримання адміністративних послуг через інтернет.



У Рівному відкрили читальний зал під відкритим небом



Бібліотекарі під час тренінгу отримали інформацію про навики роботи з інтернет-ресурсами, що надають електронні послуги, корисну інформацію про правила організації тренінгів такого типу та просування технології електронного урядування серед користувачів. Поверневшися додому, учасники зможуть використати здобуті знання для надання консультацій користувачам своєї бібліотеки та популяризації електронних послуг у своєму регіоні.


Молодий рівненський бібліотекар Юля Ковальчук: «Легко жити, коли знаєш чого хочеш» [+ІНТЕРВ'Ю]





На правах реклами