Ми у Facebook
23.07.2013, 12:20

Від електронної звітності нікуди не дінемось!

Ми повідомляли, що з 1 липня податкова не почала штрафувати підприємців, які не переобладнали свої касові апарати. Парламент прийняв закон, яким передбачалося відстрочення введення штрафів.Закон передали на розгляд Президенту і 8 липня він його підписав. Коли штрафуватимуть за старі касові апарати?
Згідно зі змінами до Закону України “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, інформація про використання РРО (реєстраторів розрахункових операцій, найпоширенішим з яких є електронний контрольно-касовий апарат — прим. авт.) до органів податкової служби повинна надсилатися через інтернет.

Але з перших же днів (закон почав діяти 1 січня 2013 року) у підприємців виникло чимало питань про те, як переобладнати вже існуючу касову техніку і де купити нову.

У червні Верховна Рада розпочала обговорення щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності. Парламент прийняв закон , яким передбачено відстрочити до 1 січня 2014 року введення штрафів за подання підприємцями звітності по касовим апаратам не в електронному вигляді. Закон передали для розгляду та підписання Президенту України.

Коли штрафуватимуть за старі касові апарати?

8 липня Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності. Згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.



«Штрафи для нас – не самоціль. Головне – запровадження електронізації у звітності бізнесу перед міністерством. Запровадження в Україні електронної звітності з РРО відповідає світовим тенденціям у розвинутих країнах. Тому від неї не можна відмовлятися», – сказав міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.


Рівненські податківці відповіли на актуальні питання про "електронну стрічку"


Також 8 липня наказом № 249 було затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У першій частині реєстру визначені реєстратори розрахункових операцій, дозволені до первинної реєстрації. Тобто моделі зазначених реєстраторів можуть продаватися та використовуватися у роботі підприємців. До другої частини реєстру віднесено моделі, первинна реєстрація яких заборонена. Це ті апарати, які раніше перебували у використанні платників, однак вже переважно не випускаються виробниками касової техніки.

Касові апарати нового покоління зменшать втручання в діяльність бізнесу

На сьогодні у Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів.

У Рівному 635 касових апаратів уже працюють за новими стандартами





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ