Ми у Facebook
25.07.2013, 11:40

На Рівненщині затримали контрабандиста з двома кілограмами ртуті

Фото не є прямою ілюстрацією до матеріалу

У Рівненській області співробітники СБУ припинили протиправну діяльність місцевого мешканця, який намагався контрабандним шляхом вивезти до Білорусі небезпечну отруйну речовину - ртуть.
Співробітники СБУ 6 червня спільно з прикордонниками, митниками та працівниками МНС Рівненської області затримали одного з пасажирів залізничного потяга сполученням “Рівне-Удрицьк”.

Як повідомили у прес-групі УСБУ в Рівненській області, у ході огляду його особистих речей правоохоронці виявили та вилучили приховану у «барсетці» металеву ємність, у якій знаходилось майже два кілограми хімічної речовини першого класу небезпеки – ртуті металевої. Отруйну речовину зловмисник намагався незаконно переправити на територію сусідньої держави з метою подальшого продажу.

Того ж дня слідчими УСБУ в Рівненській області зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) та ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.





На правах реклами