Ми у Facebook
06.08.2013, 19:02

На одному із заводів власника "Рівнеазоту" стався викид аміаку: загинуло 5 людей

Під час капітального ремонту заводу №1 концерну "Стирол" у Горлівці Донецької області стався викид аміаку.
Про це пише Gazeta.ua з посиланням на прес-службу Ostchem.

Аварію вже ліквідували, проте є постраждалі.

- 6 серпня в ПАТ "Концерн Стирол" сталася позаштатна ситуація: о 14.30 під час капітального ремонту заводу №1 стався викид газу аміаку. Аварійно-рятувальної служби концерну протягом 20 хвилин повністю ліквідувала поломку, яка стала причиною викиду, однак на підприємстві є постраждалі. Спеціально створена комісія приступила до з'ясування причин займання. Будь-які загрози для населення відсутні, - сказано у повідомленні прес-служби.

У прокуратурі Донецької області повідомили, що кількість загиблих в результаті аварії становить 5 осіб.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Прокуратура м. Горлівки здійснює процесуальне керівництво ходом досудового розслідування.

У Горлівку виїхали лікарі центру медичної допомоги та медицини катастроф.

За останньою інформацією, кількість постраждалих в аварії на Горлівському хімзаводі "Стирол" досягла 20 осіб, - передає сайт Vgorode.ua.

- За інформацією департаменту охорони здоров'я на 17:50, під час викиду аміаку на Горлівському хімічному концерні постраждали 20 людей, - зазначили в ОДА. - У міській лікарні № 2 перебувають 19 людей, ще одна - в лікарні № 3.

У Горлівку для надання консультативної допомоги прибула анестезіологічна бригада Обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дмитро Фірташ ліквідує компанію "Остхем Україна".

За словами представників компанії Group DF, яка володіє азотним бізнесом Ostchem, реструктуризація проводиться з метою підвищення прозорості всіх підрозділів Group DF і скорочення витрат. Реструктуризація викликана також розподілом бізнесів на азотний і титановий.

Довідково

ТОВ "Остхем Україна" створено восени 2005 року, основний вид діяльності - оптова торгівля хімічними продуктами. Підприємство раніше очолював нинішній генеральний директор Ostchem Олександр Халін.

Концерн "Стирол" - один з найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem - керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн "Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", "Рівнеазот".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини