Ми у Facebook
08.08.2013, 11:13

Вступ-2013: розпочинається "третя хвиля" зарахування

8 серпня о 12 годині вищі навчальні заклади оголосять останні списки "бюджетників" - абітурієнтів, рекомендованих на навчання за кошти державного бюджету.
Нагадаємо: 1 серпня виші оприлюднили списки тих, кого рекомендують на зарахування за кошти держбюджету. 5 серпня розпочалася "друга хвиля" зарахування, абітурієнти ознайомилися з скоригованими списками. Ті, хто не потрапили у першу та другу чергу, чекають 12 години 8 серпня, щоб дізнатися своє рейтингове місце.

Під час «третьої хвилі» з рейтингових списків виключаються абітурієнти, які були рекомендовані до зарахування, але не подали в період з 5 по 7 серпня оригінали документів до вишу. У результаті їхні місця повинні зайняти абітурієнти, які були нижче в списку.

Зокрема, всі ті, хто рекомендований до зарахування, протягом трьох днів – до 10 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали усіх необхідних документів.

Вступ-2013: рейтингові списки університетів Рівненщини

Експерти громадянської мережі "ОПОРА", які здійснюють спостереження за ходом вступної кампанії, також рекомендують: якщо абітурієнт, який не був рекомендований до зарахування у третій хвилі, має бажання подати оригінали документів до ВНЗ, приймальна комісія зобов’язана прийняти від абутурієнта такі документи.

Результати вступної кампанії-2013: як не проґавити рейтинговий список?

Слід також зважати, що 10 серпня припадає на вихідний – суботу, тому більшість приймальних комісій працюватиме за скороченим графіком. Аби не втратити шанс, вступникам, які рекомендовані у третій хвилі зарахування, чи мають можливість бути зарахованим у так званому «конкурсі оригіналів», радять перетелефонувати у ВНЗ та поцікавитися, до котрої години працює приймальна комісія у суботу. Як показує досвід першої хвилі, закінчення якої також припадало на вихідні, комісії зазвичай працюють неповний робочий день, що може ускладнити вчасну подачу документів.

Фото pedpressa.com.ua





На правах реклами