Ми у Facebook
11.08.2013, 16:39

Вступ-2013: розпочинається зарахування на контракт [РЕЙТИНГОВІ СПИСКИ]

11 серпня вищі навчальні заклади мають видати накази про зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення та розпочати зарахування на контрактну форму навчання.
Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і при зарахуванні на бюджет. Тобто, 11 серпня 2013 року у кожному вищому навчальному закладі України повинен з’явитися рейтинговий список для осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання за контрактною формою.

Строки виконання умов для зарахування на навчання за кошти юридичних та фізичних осіб встановлюються приймальними комісіями вищих навчальних закладів.

Зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, нагадує osvita.ua, має відбутися не пізніше 25 серпня.

РЕЙТИНГОВІ СПИСКИ УНІВЕРСИТЕТІВ РІВНЕНЩИНИ

Нагадаємо корисні номери телефонів для абітурієнтів та їхніх батьків:

- консультативний телефон Міністерства освіти і науки України з питань вступу до вищих навчальних закладів: (044) 481-32-15;

- "гаряча лінія" громадянської мережі «ОПОРА», яка здійснює спостереження за ходом вступної кампанії: (044) 222-57-27;

- консультаційні телефони управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації: з питань вступу до вищих навчальних закладів – 22-59-33; з питань вступу до професійно-технічних навчальних закладів – 26-75-74, 22-43-39. Телефони працюють з понеділка по четвер з 9 до 18 години, у п’ятницю - з 9 до 17 години.

Найпопулярніші спеціальності серед абітурієнтів Рівненщини

Нагадаємо, що на Рівненщині у вищі навчальні заклади державної форми власності загалом надійшло 39 422 заяви, що на 28 відсотків більше, ніж торік. В обласному управлінні освіти і науки, веб-сайт якого наводить цю статистику, пов’язують таку тенденцію з можливістю подавати заяви в електронній формі. Найбільшу кількість заяв було подано до Національного університету водного господарства та природокористування - 13 960. На другому місці за кількістю заяв - Рівненський державний гуманітарний університет – 11 432 заяви. Замикає трійку лідерів Національний університет „Острозька академія” – 4 240 заяв. У вищі навчальні заклади недержавної форми власності абітурієнти подали загалом 3493 заяви. Це на 15 відсотків більше у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. При цьому сукупний ліцензований обсяг у цих вишах становить 8090 місць. Серед недержавних вишів Рівненщини найбільшу кількість заяв абітурієнти подали до ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука” - 1891 заяву. Далі умовний рейтинг виглядає так: до Рівненського інституту Київського університету права НАН України - 196 заяв, до Рівненського інституту слов’янознавства КСУ – 181, до Рівненського інституту “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” – 56, до Дубенської філії ВНЗ “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” – 33, до Рівненської філії Європейського університету – 37 заяв.





На правах реклами