Ми у Facebook
14.08.2013, 12:54

Результати вступної кампанії-2013 на Рівненщині: профтехучилища

До професійно-технічних навчальних закладів Рівненщини станом на 14 серпня подано 4742 заяви, що становить 81,8% від обсягів державного замовлення, доведених для Рівненської області. Які спеціальності в ПТУ Рівненщини - найпопулярніші серед вступників? Дізнайтесь далі!
Як повідомляє веб-сайт управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації, в професійно-технічних училищах Рівненщини найбільше подано заяв на такі професії:

- кухар;

-кондитер;

- перукар-модельєр, візажист, манікюрниця;

- кравець, закрійник;

- слюсар з ремонту автомобілів, водій автотранспортних засобів;

- помічник машиніста тепловоза, слюсар з ремонту рухомого складу;

- електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електрозварник ручного зварювання;

- флорист;

- оператор з обробки інформації та програмного забезпечення;

- столяр, муляр, монтажник гіпсокартонних конструкцій;

- муляр, пічник, штукатур.

Рекорди вступу-2013 на Рівненщині

Загалом на Рівненщині підготовку кваліфікованих робітників здійснюють 23 професійно-технічні навчальні заклади державної форми власності, з них: 7 вищих професійних училищ, 1 центр професійно-технічної освіти, 11 професійних ліцеїв, 3 навчальні центри при установах виконання покарань та 1 професійно-технічне училище соціальної реабілітації.

Вступ-2013: рейтингові списки університетів Рівненщини

Станом на початок року в закладах профтехосвіти Рівненщини навчалося 10 972 учні, 62 % з яких разом із професією здобували повну загальну середню освіту. У 2013 році з навчальних закладів профтехосвіти області випустили 4 773 кваліфікованих робітників. 70 % випускників отримали дві і більше професії. Підготовка кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти на Рівненщині нині проводиться за 83 професіями, з них 85 % – інтегровані.





На правах реклами