Ми у Facebook
18.08.2013, 23:50

Найсильнішими у Рівному стали львів'яни та чернівчанин [+Фото]

Рівненський етап Кубка України серед стронгменів "Рівне стронгмен CUP" зібрав чотири десятки сильних чоловіків з усіх куточків України та представників Росії й Молдови.
Найсильніші чоловіки нашої країни з'їжджаються у Рівне вже другий рік поспіль. Щоправда, якщо минулого року на старт вийшли 10 професіоналів, то у неділю, 18 серпня, Рівне вітало чемпіонат України зі стронгменів серед аматорів. Від того боротьба не стала менш запеклою чи менш видовищною.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Помірятися силою приїхали стронгмени з Донецька, Дніпропетровська, Чернівців, Львова, Києва, Рівного, а також двоє іноземців - росіянин Микита Орлов та молдаванин Сергій Мерзенко. Наше місто представило навіть більше спортсменів, ніж очікували. На старт вийшло четверо рівнян.

Судили змагання найсильніша людина світу Василь Вірастюк, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок та стронгмен, який минулого року побив рекорд самого Вірастюка у вправі "Дамбл", Володимир Рекша.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Змагання відбувалися у трьох вагових категоріях: 95 кг, 110 кг та +110 кг. Проте усі спортсмени виконували однакові вправи, щоправда з коригуванням на вагу. Всі вправи добре знайомі любителям цього виду спорту.

Отож, спортсмени кантували колесо



носили на 20 метрів "Коромисло" вагою 320 кг, 340 кг та 360 кг (залежно від категорії)



підіймали колоду (лог-ліфт) у 100, 110 та 120 кг



бігали 40 метрів з валізами по 110, 120 та 130 кг у "Прогулянці фермера"



та, звісно, демонстрували силу у "Становій тязі" піднімаючи штангу у 240, 250 та 260 кг.



Боротьба була напруженою у кожній ваговій категорії. Та врешті, переможців визначили. Ними стали:

у ваговій категорії 95 кг:
І місце - Олег Пилип`як (Львів),
ІІ місце - Микита Орлов (Москва),
ІІІ місце - Євген Тур (Стрий);

у ваговій категорії 110 кг:
І місце - Павло Краснов (Львів),
ІІ місце - Володимир Цибенко (Львів),
ІІІ місце - Віктор Бондар (Чернівці);

у ваговій категорії +110 кг:
І місце - Павло Костенюк (Чернівці),
ІІ місце - Іван Макаров (Долинськ)
ІІІ місце - Орест Пилип`як (Львів).

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

Найкращим серед рівнян став Олександр Леошик, який зайняв 10 місце у найлегшій ваговій категорії. Саме в ній виступали усі наші спортсмени.

- Для початку рівняни виступили дуже добре, - зауважив голова Рівненської обласної організації Федерації стронгмену України, депутат Рівнеради Олександр Нестерук. - Адже часу на підготовку в них було дуже мало – фактично два тижні. До того ж спортивні снаряди богатирських ігор відрізняються від стандартних. Однак, старання і фізичні дані наших учасників відзначили усі. Рівненський осередок стронгмену лише розвивається, тож у наших хлопців буде можливість підвищувати свій рівень та достойно виступати на нових турнірах.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ

- Це чемпіонат для аматорів, початківців, для тих, хто шукає себе, або вже не вперше, але не професійно виступає. Це можна назвати селекцією, - прокоментував змагання почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк. - Що ж до результатів, то мене здивував спортсмен із Росії, молодець, гарно боровся. А от щодо переможця у цій категорії, то очікував на його вдалий виступ. Хороший результат показав Краснов на "коромислі" - подолав за 12 секунд.





На правах реклами