Ми у Facebook
19.08.2013, 10:36

Жива Cпіруліна — «ідеальна їжа, що уповільнює старіння»

Все частіше між рівнянами можна почути позитивні відгуки про так звану "живу” спіруліну, а також допитливі запитання «Що це за водорость?» у тих, хто лише почув від інших, але ще не скуштував її.
Цікаво, що цей продукт харчування вважається найпоживнішим у світі. Організація Об’єднаних Націй (ООН) не лише віднесла спіруліну до найбільш цінних джерел поживних речовин на Землі, а й рекомендує додавати до щоденного раціону дорослих та дітей.

Такі заклади громадського харчування як піцерія «Сицилія», кафе «Фешн», кафе «СтадіоПаб», готельно-ресторанні комплекси «Айвенго» та «Софія» не лишилися осторонь цього факту і, дбаючи про інтереси своїх відвідувачів та з метою розширення асортименту здорового меню, першими запропонували оздоровлювальні спірулінові коктейлі, які встигли швидко завоювати прихильність у відвідувачів не лише за смаковими якостями, а й за корисними властивостями. Серед спортсменів фітнес-клубів дедалі більше поширюються відгуки прихильників про спіруліну як про альтернативне джерело органічного білка (вміст якого у спіруліні сягає 65-70%), яка особливо корисна після фізичних навантажень та тренувань. Крім того, хтось, приймаючи регулярно спіруліну вдома розповідає, що з її допомогою підлікував печінку, інший — підняв рівень гемоглобіну, знизив рівень цукру у крові, дехто скоректував вагу чи налагодив роботу кишково-шлункового тракту.

Отже, щоб з’ясувати в чому секрет чудодійної сили Живої Спіруліни, пропонуємо розглянути основні її характеристики.

Медичний словник, дає наступне визначення цієї синьо-зеленої водорості:
Спіруліна - це ретельно збалансований природою набір близько 2000 вітамінів (майже всі види, крім Д), 18 амінокислот, у т.ч. 8 незамінних, ненасичених жирних кислот, безліч мікро- і макроелементів, ферментів, рослинних пігментів, нуклеїнових кислот (ДНК, РНК) та інших біологічно активних речовин.



А ось Всесвітня організація здоров’я (ВОЗ) стверджує, що спіруліна захищає щонайменше від 70-ти хвороб і випереджає всі відомі компоненти харчування й медичні препарати, що використовуються для оздоровлення.
Загалом, за даними різних інтернет-джерел, до основних лікувальних та профілактичних властивостей спіруліни відносять:

1.Спіруліна підвищує гемоглобін за рахунок вмісту органічного заліза; нормалізує холестерин.

2.Спіруліна - ефективний засіб для очищення організму на клітинному рівні від токсинів, солей важких металів і радіонуклідів.

3.Позитивно впливає на печінку: відновлює, очищує і підсилює її бар’єрні функції, тим самим більш ефективно очищаючи організм від шлаків.

4. Використовується при хронічних запальних захворюваннях, у тому числі при СНІДІ, гепатиті, туберкульозі, хронічних бронхітах.

5. Профілактика і лікування суглобів, остеохондрозу, міозитів.

6. Профілактика та лікування прогресуючої короткозорості, катаракти та інших захворювань зору, уражень сітківки ока у діабетиків.

7. У комплексному лікуванні хворих на діабет, у тому числі - в інсулінозалежних. Знижує рівень цукру. При цьому знижується доза прийнятого інсуліну.

8. Профілактика і лікування атеросклерозу та пов’язаних з ним коронаросклерозу, стенокардії, ішемічної хвороби серця, склерозу судин головного мозку, після інфаркту, інсульту, регулювання артеріального тиску у гіпо- та гіпертоніків.




Приносить користь спіруліна і для людей, які дбають і про зовнішню красу. З метою корекції ваги її вживають в комплексній дієті, оскільки вона нормалізує обмін речовин в організмі, а також рекомендуються маски зі спіруліни: наносять на обличчя на 15-20 хвилин, потім змивають теплою водою. Курс 7-10 днів. Для боротьби з целюлітом дехто практикує спірулінові обгортування, які, досить дорого коштують в косметичних салонах, а їх, до речі, можна успішно робити і в домашніх умовах. В інтернеті можна знайти розроблені маски з додаванням живої спіруліни для різних типів шкіри.

Складається враження, що спіруліна лікує від усього. Але ж це навіть не лікарський препарат, а звичайний продукт харчування… У чому, спитаєте, секрет? Виявляється, що в унікальному вмісті. У Спіруліні міститься:

- у 6 разів більше протеїну, ніж в яйці; у 10 грамах водорості засвоюваного протеїну (білка), стільки ж, скільки в кілограмі яловичини;
- у 7 разів більше кальцію, ніж в молоці (допомагає здоровій кістковій системі в організмі людини);
- у 3 рази більше вітаміну Е, ніж у пророщеній пшениці;
- у 5 разів більше хлорофілу, ніж у люцерні і пирію;
- у 10 разів більше калія, ніж у будь-якому овочі.
- у 100 разів більше заліза, ніж у яблуках, редисці, капусті, в 58 разів більше заліза, ніж у шпинаті-сирцю і у 28 разів більше, ніж у сирій яловичій печінці;
- за поживною цінністю натуральна спіруліна у десятки разів перевершує такі цінні продукти, як ікра лососевих і осетрових риб, перепелині яйця, м’ясо молочних телят.

Окрім того, Спіруліна є джерелом антиоксидантів. До антиоксидантів, наприклад, відноситься бета-каротин. Його зміст в спіруліні в 35 разів вище, ніж в моркві. Не даремно провідний фахівець по спіруліні Р. Хенріксон (США) назвав цю водорость «ідеальною їжею, що уповільнює старіння».

Згідно цього, можна прийти до висновку, що в результаті насичення організму людини корисними і натуральними речовинами, Спіруліна сприяє зміцненню імунітету. Ще один найважливіший компонент Спіруліни, що допомагає імунітету, – білки фікоціаніни. Це могутні природні імуномодулятори, які зустрічаються лише в харчових водоростях.

Отже, особливого секрету немає, все набагато простіше. Для здоров’я нам не вистачає збалансованого харчування по всім вітамінам, мікроелементам і т.д. Продукти зараз позбавлені поживних речовин, з огляду на хімізацію процесу їх вирощування, насиченістю багатьма консервантами, які, на жаль, не лише не приносять користі, а й шкодять нашому організму. А Жива спіруліна - AlgaeLife вирощується під керівництвом науковців Інституту біології Південних морів ім. А.О.Ковалевського Національної академії наук України, фасується без додавання жодних додаткових речовин та консервантів і розморожується один раз безпосередньо перед прийомом. Тому свіжість продукту одразу «на лице», а дія спіруліни, завдяки природному багатому вмісту, спрямована не на руйнування, а на зміцнення, укріплення й відновлення всіх функцій організму людини і забезпечення нормального функціонування всіх її органів.

Як бачимо, Спіруліна — це, на перший погляд, мікроскопічна водорость, або ж просто зелений натуральний продукт харчування, але за своїми характеристиками – вона справжній лікувальний гігант.

Отримати детальну інформацію про Живу Спіруліну та можливість придбати її Ви можете на сайті: www.spirulina.rv.ua
та за телефонами: (0362) 40-08-69, (097)38-19-100

Дієтична добавка. Не є лікарським засобом.
На правах реклами.






На правах реклами