Ми у Facebook
19.08.2013, 18:04

Злочинець з Молдови переховувався від чеських правоохоронців у Рівному

37-річний громадянин Молдови розшукувався з 2011 року органами Інтерполу за ініціативою чеських судових органів для відбування покарання, за вчинення низки злочинів у складі злочинного угруповання, а також за незаконне перетинання та переправлення осіб через державний кордон, підроблення офіційних документів та їх використання, привласнення чужого майна, крадіжки.
Сукупним вироком районного суду міста Зноймо Республіки Чехія чоловіка було засуджено до 4,6 років позбавлення волі. Однак відбувати покарання за ґратами чоловік не захотів. Він втік за межі іноземної держави на територію України, одружився та змінив прізвище на таке, як у дружини.

- Вказаний спосіб уникнення покарання чоловіку не допоміг. За результатами проведеної спільної операції працівників Інтерполу та УБОЗ УМВС України в Рівненській області у червні 2013 року небезпечного злочинця розшукали та затримали у місті Рівне. Він подав клопотання на еміграцію до України, але компетентні органи міграційної служби йому відмовили, - розповіла старший прокурор прокуратури Рівненської області Раїса Приходько.

- До прокуратури області надійшов запит Міністерства юстиції Чеської Республіки та винесені судові вироки стосовно цього чоловіка. На виконання положень Європейської конвенції про видачу правопорушників та з метою видачі злочинця компетентним органам Республіки Чехія ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 05.08.2013 застосовано екстрадиційний арешт, - повідомила вона.

Прокуратура Рівненської області направила до Міністерства юстиції України відповідний висновок про можливість екстрадиції іноземця. На даний час вирішується питання про фактичну передачу вказаної особи чеським правоохоронцям.

Прес-служба прокуратури Рівненської області.





На правах реклами